Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ν.Ανδρουλάκης: Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται αντιπλημμυρικά έργα – Τι είπε για ΟΑΣΘ

Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης»

«Δεν νοείται η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας να έχει μισό Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας. Οι επιπτώσεις από μια τέτοια έντονη ανισορροπία είναι πολλαπλές», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Ο κ.Ανδρουλάκης τόνισε πως «η Θεσσαλονίκη, όπως και η Κεντρική Μακεδονία συνολικά, χρειάζεται έναν νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα την αναδείξει σε οικονομικό κόμβο για τη Βόρεια Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Απαιτείται όμως σειρά έργων υποδομής. Για παράδειγμα η ολοκλήρωση και η αναβάθμιση των σιδηροδρομικών συνδέσεων με τα γειτονικά κράτη, ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού, η αναβίωση της βιομηχανικής της περιοχής και η δημιουργία σύγχρονων εμπορευματικών πόλων, είναι ενδεικτικά μερικές από τις απολύτως απαραίτητες παρεμβάσεις».

Υπογράμμισε πως «χρειάζονται επίσης αντιπλημμυρικά έργα όπως έδειξαν οι πρόσφατες καταστροφές, συστηματική προστασία των οικοσυστημάτων του Σέιχ Σου και του Θερμαϊκού για να καταστεί πιο ανθεκτική και βιώσιμη».

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement