Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ν.Χαρδαλιάς: Αρχίζει από Δευτέρα ο καθαρισμός του Σέιχ Σου

Επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινά από τη προσεχή Δευτέρα, 14 Ιουνίου, ο καθαρισμός του μεγάλου περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης, του Σέιχ Σου. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς οι τεχνικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ από δύο φορείς -Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονιας και Πολιτική Προστασία – οι οποίοι όπως είπε δεν είχαν καμία διοικητική ευθύνη.

«Μετά από τρία χρόνια επιστολών, δελτίων τύπου, ενημερώσεων, κραυγων, αναθεματων, οι δύο φορείς που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για το Σέιχ Σου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με το υφυπουργείο Περιβάλλοντος αποφασίσαμε εδώ κι ένα μήνα να δώσουμε λύση. Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και οι τεχνικές μελέτες σε χρόνο ρεκόρ και τη Δευτέρα ξεκινά ο καθαρισμός του Σέιχ Σου» είπε ο κ.Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι με εντολή του πρωθυπουργού διατέθηκε 1.500.000 ευρώ για τον καθαρισμό του δάσους.

Ο καθαρισμός θα αφορά «3.500 στρέμματα σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές που αποτελούν πολύ μεγάλο πρόβλημα» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τον μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει για το δάσος».

«Το δόγμα μας είναι όπου υπάρχει κίνδυνος εμείς παρεμβαίνουμε» τόνισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε επίσης ότι η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή έχει ενισχυθεί με ένα ακόμη εναέριο πυροσβεστικό μέσο, ένα ελικόπτερο βαρέους τύπου το οποίο στις επόμενες τρεις ημέρες μπαίνει σε ετοιμότητα.

Εκτός από τον καθαρισμό του Σέιχ Σου ο κ. Χαρδαλιάς συζήτησε και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Στη σύσκεψη που έγινε στο πυροφυλάκιο στο Σέιχ Σου παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.«Το Σέιχ Σου βρίσκεται στο επίκεντρο της αγωνίας μας διότι αντιλαμβανόμαστε την σημασία του για την πόλη και όπως και για άλλα μέρη της Ελλάδας έτσι κι εδώ έχουμε αναπτύξει μια καταπληκτική συνεργασία, ενώσαμε δυνάμεις ώστε να ξεπεράσουμε αυτή τη γραφειοκρατία που εδώ και δεκαετίες σέρνεται και δεν αφήνει να προχωρήσουν τα πράγματα μπροστά» είπε ο κ. Αμυράς.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή: Sputniknews.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement