Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει από σήμερα σε εστίαση, γήπεδα

Published

on

Ξεκινούν οι σχολικές εκδρομές

Χαλαρώνουν από σήμερα, Σάββατο, τα μέτρα που είχαν επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα για την πανδημία του κορωνοϊού και επανέρχονται οι κανονικοί ρυθμοί, παρόλο που δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την απόφαση αυτή.

Τα μέτρα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή:

Τα μέτρα που εισηγήθηκε η επιτροπή

  • Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα στο 50%. Εως σήμερα στα γήπεδα επιτρεπόνταν η κάλυψη μόνο σε ποσοστό 10% και με όριο τα 1000 άτομα. Πρόκειται για ένα μέτρο στο οποίο οι ειδικοί φαίνεται ότι δεν έχουν αντίρρηση καθώς θεωρούν ότι είναι συνήθως εξωτερικοί χώροι συνεπώς μπορούν οι ομάδες να τηρήσουν τα μέτρα για τους φιλάθλους τους.
  • Κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας τους εξωτερικούς χώρους. Παρότι ελάχιστοι πλέον τη χρησιμοποιούν σε εξωτερικούς χώρους αφού δεν επιβάλλονται και πρόστιμα, υπάρχουν επιστήμονες που δεν συμφωνούν να αρθεί το μέτρο. Εκτιμούν ότι αυτό έπρεπε να γίνει τις επόμενες εβδομάδες. 
  • Να επιτραπούν στην εστίαση και την ψυχαγωγία και οι όρθιοι. Στην τελευταία συνεδρίασή τους πάντως οι ειδικοί έδωσαν το πράσινο φως ώστε να μην υπάρχει περιορισμός ατόμων ανά τραπέζι, με συνέπεια να καταργηθούν στην πράξη τα οποία μέτρα στην ψυχαγωγία και την εστίαση.
  • Θετικά απάντησαν οι επιστήμονες της επιτροπής για το θέμα των σχολικών εκδρομών από την 1η Μαρτίου, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να κοινωνικοποιηθούν. Άλλωστε οι εκδρομές είχαν απαγορευθεί το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας και υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ζήσει καν αυτήν τη μαθητική εμπειρία.
  • Τέλος η επιτροπή εισηγήθηκε αρνητικά για τις παρελάσεις. 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement