Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ο Μητροπολίτης Βαρνάβας κοντά σε μαθητές της Δυτ.Θεσσαλονίκης

Published

on

Βρέθηκε στα σχολεία και ευλόγησε τις βασιλόπιτες

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου οΜητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα στο 2ο Γυμνάσιο Εχεδώρου στα Διαβατά.

Απευθυνόμενος στους μαθητές και της μαθήτριες του Σχολείου ανέφερε μεταξύ άλλων «Στον τόπο αυτό γεννήθηκε ένας νέος τύπος ανθρώπου, αυτός του Ρωμιού. Ο Ρωμιός είχε πάντα μέσα στην καρδιά του πίστη και πατρίδα. Αυτά τα δύο να κλείσετε και εσείς μέσα στις καρδιές σας, ώστε να χτίσετε μία ομορφότερη και δικαιότερη κοινωνία».
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, μετέβη στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των Διαβατών, όπου τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού και ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα για τους εργαζομένους της Υπηρεσίας.

Τέλος, μετέβη στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Νεαπόλεως, στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, όπου και ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα για το νέο έτος.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού άκουσε τη χορωδία του Σχολείου να αποδίδει τους ανάλογους ύμνους, ευχήθηκε στους μαθητές και στους διδάσκοντες, η νέα χρονιά να είναι μεστή αγαθών έργων και ευλογιών.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement