Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Οδηγίες από τους παιδιάτρους για τον εμβολιασμό παιδιών κατά της covid

Published

on

Η Ένωση αναφέρει πως όσα παιδιά έχουν πυρετό την ημέρα του εμβολιασμού, ή 1-2 ημέρες πριν, ας επικοινωνήσουν με τον παιδίατρο που τα παρακολουθεί

Να μιλήσουν πρώτα με τον παιδίατρό τους και να ζητήσουν να το εξετάσει ενημερώνει Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών τους γονείς των παιδιών, που παρουσιάζουν συμπτωματολογία λοίμωξης (πυρετό, βήχα, συνάχι, εμετούς ή διάρροιες) ή γενικότερα είναι αδιάθετα, πριν προχωρήσουν στον εμβολιασμό του παιδιού τους κατά της νόσου covid-19.

Με τα σχολεία ανοιχτά και την κοινωνία σε πλήρη κινητικότητα, η γρίπη και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού την περίοδο αυτή θα ταλαιπωρήσουν μεγάλο μέρος του παιδικού πληθυσμού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

«Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας βήχας μπορεί να είναι αποτέλεσμα βρογχίτιδας ή πνευμονίας, ή ακόμα και μόλυνσης με την παραλλαγή όμικρον του κορωνοϊού», σημειώνουν οι γιατροί.

Για όσα είναι με πυρετό την ημέρα του εμβολιασμού, ή 1-2 ημέρες πριν, ας επικοινωνήσουν με τον παιδίατρο που τα παρακολουθεί. Ας ζητήσουν να τα εξετάσει και στην περίπτωση που θα τους συστήσει να αναβάλουν τον εμβολιασμό, να ακολουθήσουν την συμβουλή του.

«Εμβολιάστε τα παιδιά σας κατά της Covid-19. Το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά έχει αποδειχτεί ασφαλές και πολύ αποτελεσματικό», καταλήγει η Ομοσπονδία.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement