Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Οι δημοφιλέστερες περιοχές για αγορά κατοικίας στη δυτική Θεσσαλονίκη

Σε ποιες γειτονιές ζητούν περισσότερο σπίτια οι υποψήφιοι αγοραστές και γιατί.

Το κέντρο του Ευόσμου, η Νέα Πολιτεία και η περιοχή γύρω από τον πεζόδρομο Αντώνης Τρίτσης έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση για αγορά ακινήτων στη δυτική Θεσσαλονίκη. Η επανέναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης, τα μεγάλα οικόπεδα, τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής και η εύκολη πρόσβαση προς την περιφερειακή οδό φαίνεται πως αποτελούν «δέλεαρ» για τους υποψήφιους αγοραστές.

Ζήτηση έχουν επίσης, σύμφωνα με τους μεσίτες, και τα διαμερίσματα στην ‘Ανω Ηλιούπολη, ενώ αντίθετα μειωμένο είναι το ενδιαφέρον για περιοχές όπως το Κορδελιό, η Μενεμένη, η Ξηροκρήνη και πάνω από τον περιφερειακό παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα σε νεόδμητα αλλά και παλαιότερα σπίτια.

«Το κέντρο του Ευόσμου, η περιοχή γύρω από τον πεζόδρομο Αντώνης Τρίτσης και η ‘Ανω Ηλιούπολη έχουν μεγάλη ζήτηση από υποψήφιους αγοραστές. Υπάρχει μεγάλη ανοικοδόμηση το τελευταίο διάστημα και σε κάποιες περιπτώσεις οι αγοραστές προλαβαίνουν να κλείσουν τα ακίνητα από τα σχέδια. Στα συν, ότι δραστηριοποιούνται στη δυτική Θεσσαλονίκη σοβαρές κατασκευαστικές εταιρείες και προσφέρουν ποιοτικά ακίνητα», εξήγησε στο ditika.gr ο Θάνος Τσουλκανάκης, ιδιοκτήτης της μεσιτικής εταιρίας «ArtHome» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα και λόγω του κορωνοϊού έχουν «παγώσει» οι συναλλαγές καθώς και οι μεσίτες από την πλευρά τους- λειτουργούν με μέτρα προστασίας, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι αποφεύγουν τις επισκέψεις σε οικοδομές και διαθέσιμα σπίτια για την αποφυγή συγχρωτισμού.

«Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει τις αγορές για πώληση κατοικιών, κυρίως λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί από την πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μετριάστηκαν οι επισκέψεις των υποψηφίων αγοραστών σε ένα ποσοστό 90%», προσθέτει ο κ.Τσουλκανάκης.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement