Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Οι γονείς του 16χρονου Ρομά δήλωσαν παράσταση υποστήριξης της νέας κατηγορίας κατά του αστυνομικού

Οι γονείς μαζί με τον δικηγόρο της οικογένειας, Θεόφιλο Αλεξόπουλο

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής (23/12) οι γονείς του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν δέχθηκε τα πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά.

Οι γονείς μαζί με τον δικηγόρο της οικογένειας, Θεόφιλο Αλεξόπουλο, πέρασαν το κατώφλι του 1ου τακτικού ανακριτή προκειμένου να δηλώσουν εκ νέου παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του 34χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο και κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και να λάβουν εκ νέου τα απαραίτητα αντίγραφα της δικογραφίας και γνώση των εκθέσεων, καθώς ορισμένες έχουν ήδη γίνει σώμα της δικογραφίας.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας, «αυτή τη στιγμή η ανάκριση συνεχίζεται και αυτό που ζητάμε από τον ανακριτή είναι να πραγματοποιήσει όλες τις ενδεικνυόμενες ανακριτικές πράξεις. Εμείς αιτηθήκαμε γραπτώς να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη όσον αφορά τις αναλύσεις στο βίντεο», είπε ο κ. Αλεξόπουλος.

Προσέθεσε, δε, ότι σήμερα κατέθεσε σχετικό αίτημα προκειμένου να ζητηθεί το βιντεοληπτικό υλικό που ενδεχομένως υπάρχει από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος κράτησης που βρίσκεται πλησίον του σημείου όπου συνέβη η αιματηρή καταδίωξη και είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου.

«Δεν ήξερα ότι ήταν Ρομά»

Σημειώνεται ότι το πρωί της Πέμπτης, ο 34χρονος αστυνομικός βρέθηκε ξανά ενώπιον του ανακριτή για συμπληρωματική απολογία, μετά τη νέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, καθώς προέκυψε ο θάνατος του 16χρονου. Στο γραφείο του 1ου τακτικού ανακριτή έμεινε για περίπου 15 λεπτά, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν και στη συνέχεια αποφασίστηκε να παραμείνει ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής ρώτησε συμπληρωματικά τον 34χρονο αν γνώριζε πως το άτομο που καταδίωκε ήταν Ρομά, με τον αστυνομικό να το αρνείται κατηγορηματικά τονίζοντας ότι ούτε ο ίδιος, ούτε και οι συνάδελφοί του ήταν σε θέση να το γνωρίζουν. Επιπλέον, ο 34χρονος ρωτήθηκε σχετικά και με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβόλησε δύο φορές με το υπηρεσιακό του όπλο, ενώ επανέλαβε ότι δεν είχε σκοπό να χτυπήσει τον οδηγό του οχήματος αλλά πυροβόλησε για εκφοβισμό.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που κλήθηκε να συνεδριάσει καθώς εισαγγελέας και ανακριτής διαφώνησαν ως προς την ποινική μεταχείριση του αστυνομικού, ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πηγή: protothema.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement