Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

‘Ολες οι εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Published

on

Πού θα πετάξετε χαρταετό – Πού θα μοιραστούν νηστίσιμα

Τρία μετά τους περιορισμούς της πανδημίας στη δυτική Θεσσαλονίκη προγραμματίζονται ένα σωρό εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Καθαρά Δευτέρας , με τους δήμους να προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Στις εκδηλώσεις κυριαρχεί η μουσική, τα παραδοσιακά γλέντια με όλα τα νηστίσιμα εδέσματα, αλλά και το πέταγμα του χαρταετού στους ανοιχτούς, δημόσιους, χώρους.

Γλέντι με Χάλκινα στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Να δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις της Καθαρά Δευτέρας σε Εύοσμο και Κορδελιό που θα «πλημμυρίσουν» από χορό, μουσική, άφθονο κρασί και πατροπαράδοτα νηστίσιμα εδέσματα καλούνται οι δημότες.

Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού, η καθιερωμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας και για τη διασκέδαση θα φροντίσει το μουσικό σχήμα «Σαλονικιώτικο Τακίμι». Στον Εύοσμο, τα Κούλουμα θα γιορταστούν σε δύο σημεία: στο Πάρκο Ελπίδος με σαρακοστιανές γεύσεις και υπό τους ήχους των «Χάλκινων της Γουμένισσας» και στο Πάρκο Προσκόπων, με το ανάλογο τραπέζι συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.

Στο στρατόπεδο Καραατάσιου εστον Δήμο Παύλου Μελά

Την Καθαρά Δευτέρα, τα Κούλουμα θα γιορταστούν στον δήμο Παύλου Μελά με παραδοσιακό γλέντι, με μουσική, με πέταγμα χαρταετού και δραστηριότητες για τα παιδιά στο στρατόπεδο Καρατάσιου από τις 11 το πρωί.

Παραδοσιακό γλέντι στον Δήμο Νεάπολης Συκεών

   Με παραδοσιακό γλέντι, με μουσική και όλα τα εδέσματα θα γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα, από τις 11 το πρωί, οι κάτοικοι σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Νεάπολης Συκεών.

Εκδηλώσεις στα ΚΑΠΗ του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης

Την Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις στους χώρους των Α και Β ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων, ΚΑΠΗ Μενεμένης και ΚΑΠΗ Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου). Θα προσφερθεί η καθιερωμένη φασολάδα, χαλβάς και αλλά εδέσματα και θα πραγματοποιηθεί γλέντι με μουσικές.

Σαρακοστιανά τραπέζια στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Με σαρακοστιανό τραπέζι θα γιορταστούν τα «Κούλουμα» στον δήμο Ωραιοκάστρου. Ειδικότερα, στις Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις και θα διανεμηθούν δωρεάν στους πολίτες παραδοσιακά εδέσματα, φασολάδα και λαγάνα.

Οι εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα θα αρχίσουν στις 11 το πρωί και θα πραγματοποιηθούν: Ωραιόκαστρο (Αλώνια), Νεοχωρούδα (Γήπεδο Νεοχωρούδας), Πεντάλοφος (Αυλή Δημοτικού Σχολείου), Ν. Φιλαδέλφεια (Πλατεία), Μεσαίο (Πνευματικό Κέντρο), Πετρωτό (Πλατεία), Μονόλοφος (Πολιτιστικό Κέντρο), Μελισσοχώρι (Δημοτικό Σχολείο), Λητή (Ανεμόμυλοι), Δρυμός (Πλατεία).

Ειδικότερα, σημεία συνάντησης έχουν οριστεί στον Άγιο Παύλο, το δημοτικό αθλητικό κέντρο (γήπεδο ποδοσφαίρου) με τους Adam Aman, στη Νεάπολη στο Πάρκο Ρουμανικών με το μουσικό σχήμα του Νίκου Ταλέα, στα Πεύκα στον αύλειο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό – Αιμοδοτικό Σύλλογο Κατοίκων Πεύκων με το μουσικό σχήμα «Ακούσματα Παράδοσης» και στη Δενδροφυτεία Συκεών για γλέντι με τον Δημήτρη Κεχαγιά.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement