Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ουρές πολιτών στα rapid test Αμπελοκήπων και Ευόσμου

Θετικό κρούσμα σε υπάλληλο του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης

Ουρές σχημάτισαν από το πρωί πολίτες στο Β’ ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων και στο Α’ ΚΑΠΗ Ευόσμου προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν rapid test.

Νέοι κυρίως άνθρωποι βρέθηκαν στα δύο σημεία που ήταν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, περιμένοντας υπομονετικά να έρθει η σειρά τους για να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο.

«Σε ένα δήμο με 70.000 κατοίκους έχουμε μόνο 26 ενεργά κρούσματα. Τα 23 βρίσκονται σε κατ’ οικον περιορισμό και τρία σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής, υπάρχει μεγάλη προσέλευση στα rapid test με πάνω από 280 πολίτες να έχουν εξεταστεί. Είχαμε ένα θετικό κρούσμα σε υπάλληλο του δημαρχείου και έχουμε προβεί σε απολυμάνσεις. Σε εξέταση του προσωπικού τα τεστ βγήκαν αρνητικά» δήλωσε στο ditika.gr ο Αντιδήμαρχος διοίκησης και ανθρώπινων δικαιωμάτων και συντονιστής covid19 του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Μανώλης Ιωαννίδης.

Κάτοικος της περιοχής που περίμενε στην ουρά ανέφερε πως «για εμάς τους ανεμβολίαστους τα rapid test είναι το «όπλο» μας για να μπορέσουμε να εργαστούμε».

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου και στο Α’ ΚΑΠΗ Ευόσμου. Η ουρά που έχει δημιουργηθεί έξω από το ΚΑΠΗ που βρίσκεται η μονάδα του ΕΟΔΥ επεκτάθηκε για αρκετά μέτρα ενώ μεγάλη ήταν η αναμονή.

Οι νεαροί που θέλουν να κάνουν το τεστ για να μπορέσουν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους ή να προπονηθούν με τις ομάδες τους η προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος του ελέγχου είναι πλέον απαραίτητη. «Ήρθα πρώτη φορά για να κάνω rapid test και αυτό γιατί μου το ζητάει η ομάδα μου αλλιώς δεν θα μπορώ να συμμετάσχω στις προπονήσεις» ανέφερε νεαρός.

Να υπενθυμίσουμε ότι αύριο Παρασκευή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται ξανά στο Α’ΚΑΠΗ Ευόσμου από τις 9.30 πμ έως τις 3.00μμ.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement