Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Παράταση αιτήσεων

Ολιγοήμερη παράταση δόθηκε στην υποβολή των αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς ΕΣΠΑ

Παράταση μέχρι την Κυριακή, 8 Αυγούστου, δόθηκε από την ΕΕΤΑ για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς ΕΣΠΑ καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, για το σχολικό έτος 2021-2022.

Να σημειωθεί ότι η ΕΕΤΑΑ είχε προαναγγείλει το γεγονός ότι θα δοθεί παράταση στις αιτήσεις καθώς παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις στην ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων τους προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», περιόδου 2021 – 2022, που οφείλονταν σε τεχνικά προβλήματα της σχετικής πλατφόρμας. Να υπενθυμίσουμε ότι η αρχική προθεσμία των αιτήσεων έληγε αύριο, Τρίτη 3 Αυγούστου, τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑ και με γνώμονα την ευρύτερη δυνατή κάλυψη των υποψηφίων ωφελούμενων, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, περιόδου 2021-2022», παρατείνεται ως ακολούθως:

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ-ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ      ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Περίοδος ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχήςέως 08/8/2021
Ανακοίνωση Προσωρινών Αποτελεσμάτων 13/8/2021
Ηλεκτρονική Υποβολή Ενστάσεων 14/8/2021 – 18/8/2021
Ανακοίνωση Οριστικών Αποτελεσμάτων 20/8/2021

Να σημειωθεί ότι η δράση υλοποιείται μέσα σε ένα σχολικό έτος, μέγιστης διάρκειας 11 μηνών, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 έως την 31η Ιουλίου του 2022 σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020) και η κατάσταση απασχόλησης. Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία παιδιά/άτομα µε αναπηρία, σε αντίστοιχες δομές.

Οι ενδιαφερόμενες/οι εφόσον επιλεγούν µε σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/Δοµή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους. Ο συνολικός προϋπολογισμός αποτελεί εξ ολοκλήρου δημόσια δαπάνη και ανέρχεται σε 279 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement