Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

ΠΕΔΚΜ: Δωρεά εξοπλισμού στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης

Σακίδια, φιάλες οξυγόνου, μάσκες προσώπου και επαναφορτιζόμενοι φακοί, συνολικού κόστους περίπου 20.000 ευρώ

Το σημαντικό έργο του Πυροσβεστικού Σώματος στηρίζει έμπρακτα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), ενισχύοντας τις προσπάθειες και τα μέσα των πυροσβεστών, που κάθε καλοκαίρι καλούνται να δώσουν, σκληρή μάχη με τις φλόγες για να προστατεύσουν τα δάση μας, το φυσικό πλούτο της χώρας, αλλά και τις ιδιοκτησίες εντός του αστικού ιστού, σώζοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η ΠΕΔΚΜ προχώρησε στην αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού, τον οποίο δώρισε στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, με στόχο να καλύψει μέρος των αυξημένων αναγκών τους.

Πρόκειται για την παράδοση κρίσιμου εξοπλισμού ατομικής ασφάλειας των πυροσβεστών, που αποτελείται από 16 ειδικά σακίδια-πλάτες για την προσαρμογή ειδικών φιαλών οξυγόνου, 25 προσωπίδες-μάσκες ολόκληρου προσώπου, δέκα επαναφορτιζόμενοι φακοί-προβολείς υψηλής απόδοσης LED με τους αντίστοιχους φορτιστές, συνολικού κόστους περίπου 20.000 ευρώ.

Τον εξοπλισμό στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών παρέδωσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο, δήμαρχο Νεάπολης -Συκεών Σίμο Δανηλίδη και τον παρέλαβε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης. Στην τελετή παράδοσης παρέστησαν και ο Περιφερειακός Διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας αρχιπύραρχος Νικόλαος Αθάνατος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Θεσσαλονίκης αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, και ο υποδιοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Θεσσαλονίκης πύραρχος Θεόδωρος Κοσμίδης.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της ΠΕΔΚΜ να προβεί στη δωρεά εξοπλισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα, ο πρόεδρος κ. Καϊτεζίδης τόνισε πως «είναι η ελάχιστη ανταπόδοση, ένα αντίδωρο στο προσωπικό που κάθε καλοκαίρι δίνει μάχη με τις φλόγες για να σώσει τα δάση μας, ανθρώπινες ζωές και περιουσίες».

Πρόσθεσε πως η αυτοδιοίκηση «αναγνωρίζει και τιμά το δύσκολο έργο που επιτελεί το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο αγωνίζεται με αυταπάρνηση στην κατάσβεση πυρκαγιών, που απειλούν τα δάση μας, αλλά και τον δομημένο αστικό ιστό. Οι πυροσβέστες είναι “οι ήρωες του καλοκαιριού”, εκείνοι που αψηφούν τον κίνδυνο και με κίνδυνο ζωής επιτελούν το καθήκον τους για να προστατεύσουν όλους εμάς».

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι ο εγγυητής της ασφάλειας και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, της περιουσίας των πολιτών, αλλά κυρίως της προστασίας της ίδιας της ζωής των ανθρώπων σε καταστάσεις κρίσης και έκτακτων αναγκών. Δυστυχώς, πριν από χρόνια, όταν ήμουν πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, ήρθαμε αντιμέτωποι με εικόνες που δεν τιμούσαν ένα τέτοιο Σώμα. Είδαμε πολύ σοβαρό και αναγκαίο εξοπλισμό της Πυροσβεστικής να είναι παροπλισμένος εξαιτίας έλλειψης κονδυλίων και έλλειψης ανταλλακτικών, αλλά και αδυναμίας συντήρησης και επισκευών. Έτσι, μπήκαμε μπροστά, και από το 2011 με ομόφωνες αποφάσεις εγκρίναμε κάθε χρόνο σημαντικά ποσά με τα οποία αγοράζαμε εξοπλισμό και προσφέραμε στη Π.Υ., όπως επίσης αναλαμβάναμε -και αναλαμβάνουμε- συντηρήσεις και επισκευές. Αυτή η στενή σχέση συνεργασίας που ξεκίνησε το 2011 συνεχίζεται και θα συνεχιστεί καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση αισθάνεται το μερίδιο ευθύνης της απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους μάχονται για τους συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν και το φυσικό περιβάλλον», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε, «η Πολιτεία οφείλει ταυτόχρονα να καλύπτει καθημερινά όλες τις ανάγκες του Σώματος, είτε σε μέσα ατομικής προστασίας των πυροσβεστών, είτε σε εξοπλισμό, είτε σε συντηρήσεις, επισκευές και ανταλλακτικά, και όχι να την έχει παραμελημένη. Οφείλει να καλύπτει τις ανάγκες της Π.Υ. έτσι ώστε το σύνολο των δυνάμεων των μάχιμων πυροσβεστών, με πλήρη εξοπλισμό, να είναι ετοιμοπόλεμες ειδικά τέτοια περίοδο που βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού που υπάρχει άμεσος κίνδυνος για πυρκαγιές στα δάση».

Από την πλευρά του ο υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ Ι. Καϊτεζίδη και τα μέλη του προεδρείου για τη σημαντική δωρεά προς το σώμα, επισημαίνοντας πως «η ευαισθησία σας για συμπαράσταση και βοήθεια προς την υπηρεσία μας εκτιμάται ιδιαίτερα από τους υπαλλήλους της και δίνει κουράγιο και δύναμη, για να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας με την ίδια αμείωτη θέληση και ένταση». 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement