Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ποιο λαχανικό βοηθά τη λειτουργία της καρδιάς

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ψευδάργυρο και κάλιο

Ευεργετική στη λειτουργία της καρδιάς είναι η πιπεριά όπως είπε η διατροφολόγος Αικατερίνη Μάρκοβα σε δηλώσεις της στο Sputnik ειδικά σε όσους έχουν προδιάθεση για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Οι πιπεριές είναι πηγή βιταμινών και μετάλλων όπως A, E, B2, B5, B9, PP, ψευδάργυρο, σίδηρο, κάλιο. Επίσης, αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C.

Σημειώνεται ότι για να διατηρήσετε τη βιταμίνη C, απαιτείται η κατανάλωση ολόκληρων των φρούτων και των λαχανικών. Το κόψιμό τους επιτρέπεται λίγο πριν το σερβίρισμα και με τη χρήση κεραμικού μαχαιριού.

Η ειδικός πρόσθεσε επίσης ότι οι πιπεριές παρέχουν στον οργανισμό μας φυτικές ίνες, με την κόκκινη πιπεριά να έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα (2,1 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια).

«Η προσθήκη της πιπεριάς στη διατροφή δρα ευεργετικά σε όσους έχουν μια προδιάθεση για καρδιαγγειακά νοσήματα λόγω της περιεκτικότητάς της σε βιταμίνη P και βιταμίνη C, με αποτέλεσμα τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων να γίνονται πιο ελαστικά» επισήμανε η διατροφολόγος Αικατερίνη Μάρκοβα.

«Σε περίπτωση που αισθανθείτε δυσάρεστα συμπτώματα μετά την κατανάλωση φρέσκιας πιπεριάς, όπως φούσκωμα, αέρια ή διαταραχές στην εντερική λειτουργία, τότε δοκιμάστε να καταναλώστε την πιπεριά μαγειρεμένη. Αλλιώς, μπορείτε να την καταναλώσετε φρέσκια, ειδικά το καλοκαίρι» είπε καταλήγοντας η διατροφολόγος Αικατερίνη Μάρκοβα.

ΠΗΓΗ: Sputniknews.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement