Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ποιοι Δήμοι απάλλαξαν τις επιχειρήσεις από τα δημοτικά τέλη λόγω Covid-19

Απαλλάσσονται από την καταβολή τελών οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες τριών Δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι Δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά και Θερμαϊκού είναι οι τέσσερις, έως τώρα, από τους συνολικά 14 δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που αποφάσισαν να απαλλάξουν από την καταβολή των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού ή και τη μείωση τέλους κοινόχρηστων χώρων τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Απαλλαγή δημοτικών τελών επιχειρήσεων. 4 από τους 14 Δήμους είπαν ΝΑΙ», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ‘Ενωση Εστιατόρων, Ψητοπωλών, Καφέ, Μπαρ Θεσσαλονίκης ενημερώνοντας παράλληλα τα μέλη της για το πώς μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις οι επιχειρηματίες μέσω της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ.

Οι 4 αυτοί δήμοι έχουν πάρει απόφαση για απαλλαγή δημοτικών τελών ή και μείωση τέλους κοινοχρήστων χώρων και έχουν ενεργοποιήσει τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας της ΚΕΔΕ για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητα τους υποχρεωτικά (είναι κλειστά με κρατική εντολή) λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως «οι υπόλοιποι Δήμοι πρέπει να πιέσουν έστω τα οικεία Δημοτικά Συμβούλια να ενεργοποιήσουν τη συμμετοχή τους ώστε οι επαγγελματίες να μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα».

Η διαδικασία για τους επιχειρηματίες είναι απλή και εξελίσσεται με τέσσερα βήματα:

Στη διεύθυνση https://dt.govapp.gr, γίνεται σύνδεση στο σύστημα  μέσω των στοιχείων taxisnet της επιχείρησης.

Στη συνέχεια γίνεται η επιλογή «δημιουργία αίτησης» για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά για απαλλαγή από δημοτικά τέλη ή/ και αίτηση μείωσης τελών κοινόχρηστων χώρων.

Αφού γίνει επιλογή του δήμου στον οποίο δραστηριοποιείται η επιχείρηση, ακολουθεί η συμπλήρωση στοιχείων, σύμφωνα με τη διεύθυνση της επιχείρησης, τον αριθμό παροχής, τα στοιχεία διεύθυνσης / επικοινωνίας.

Γίνεται η υποβολή της αίτησης και ο επιχειρηματίας αναμένει να ειδοποιηθεί από τον αρμόδιο δήμο.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement