Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Πώς επέστρεψαν οι μαθητές στα σχολεία της Δ.Θεσσαλονίκης (φωτό)

Επέστρεψαν και πάλι στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ανοιχτά νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ξαναχτύπησε και πάλι, αν και σταδιακά, το κουδούνι στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Μετά από διάστημα περίπου δύο μηνών, με τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι μαθητές επέστρεψαν και πάλι στις σχολικές αίθουσες με απόφαση της Πολιτείας, ενώ από σήμερα επαναλειτουργούν τα νηπιαγωγεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Από τις 8 το πρωί οι γονείς άρχισαν να πηγαίνουν τα παιδιά μέχρι την είσοδο των δημοτικών σχολείων 15ο-22ο-4ο του Ευόσμου. Όταν ορισμένοι γονείς έμεναν στην είσοδο του σχολείου οι εκπαιδευτικοί αλλά και η σχολική τροχονόμος τους ζητούσε να απομακρυνθούν. Συστάσεις γινόντουσαν συνεχώς από τους καθηγητές προς τους γονείς να μη μένουν στην είσοδο των σχολείων.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ τα σχολεία είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά. Ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση.

Παρά τα μέτρα και την αγωνία των γονιών, για τους μικρούς μαθητές η επιστροφή και πάλι στα σχολεία και η συνάντηση με τους συμμαθητές τους ήταν στα αξιοσημείωτα.

Δείτε φωτογραφίες από την προσέλευση των παιδιών στα σχολεία:

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement