Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Πώς προετοιμάζονται οι Δήμοι της Δ.Θεσσαλονίκης για την άφιξη της «Μήδειας»

Published

on

‘Ολη η προετοιμασία των δημοτικών αρχών και τα τηλέφωνα έκτακτης άνάγκης.

Βαρυχειμωνιά φέρνει η «Μήδεια» σε όλη τη χώρα, με αρνητικές θερμοκρασίες και χιονόπτωση ακόμα και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Για το νέο κύμα κακοκαιρία που αναμένεται από αύριο, Σάββατο, προετοιμάζονται Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δήμοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Δήμος Νεάπολη Συκεών

Προετοιμασμένος ο δήμος Νεάπολης Συκεών, ο οποίος ήδη έχει πραγματοποιήσει τον απαραίτητο έλεγχο σε όλα τα μηχανήματα στα οποία έχουν τοποθετηθεί αλατιέρες και εκχιονιστικά. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Αναστάσιο Τσακιρίδη, έχουν διαμορφωθεί οι υπηρεσίες των εργαζομένων ενώ παράλληλα ξεκίνησε και η διανομή αλατιού σε πολλά σημεία του δήμου. «Και αυτή τη φορά θα στηθούν δύο συντονιστικά, ένα στα Πεύκα και ένα στο Στρεμπενιώτη. Ελπίζουμε να προλάβουμε να ρίξουμε αλάτι και να μη βρέξει πιο μπροστά», σημείωσε.

Ο δήμος έχει στη διάθεση των πολιτών τρεις τηλεφωνικές γραμμές έκτακτης ανάγκης: 2313329629 / 2313502211 / 502222.

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Επί ποδός και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, στον οποίο ομάδα υπαλλήλων θα βρίσκεται έξω σε όλες τις περιοχές για να ελέγχει συγκεκριμένα σημεία, όπου παρατηρούνται προβλήματα. Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ιωάννης Νέστωρας Λαφαζανίδης, θα καθαρίζονται δρόμοι κατηφορικοί και κεντρικοί όπου υπάρχει μεγάλη κίνηση. Είναι σε ετοιμότητα τρεις αλατιέρες, όπως και φορτηγάκι του δήμου, όπου σε σημεία που δεν μπορεί να πάει αλατιέρα θα ρίχνουν υπάλληλοι με φτυάρια αλάτι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προβληματίζει κυρίως η οδός Μαιάνδρου καθώς είναι κατηφορικός δρόμος, έχει πολλά νερά και δημιουργείται πάγος. Οι πολίτες, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζανίδη μπορούν να προμηθεύονται αλάτι από τα συνεργεία Οδοποΐας. Ο αντιδήμαρχος απευθύνει έκκληση προς τους δημότες να μην κάνουν άσκοπη χρήση νερού και να μη ρίχνουν σε μπαλκόνια και δρόμους, ώστε να μη δημιουργούνται παγίδες στο οδόστρωμα με πάγο.

Δήμος Παύλου Μελά

Σε κατάσταση επιφυλακής ο δήμος Παύλου Μελά, ο οποίος έχει ήδη θέσει σε ετοιμότητα όλο τον εξοπλισμό, με τα εκχιονιστικά, τις υδροφόρες και τις αλατιέρες. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Σάκη Λαζαρίδη, θα δοθεί μεγάλη προσοχή σε όλο το δήμο, αλλά περισσότερο στα πιο βόρεια τμήματα, όπως τα Μετέωρα και την Φιλοθέη.

«Σήμερα ξανά γεμίζουμε τα σημεία που είχαμε με αλάτι για να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα», τόνισε o κ.Λαζαρίδης.

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Σε ετοιμότητα αλατοδιανομείς και μηχανήματα για το αλάτισμα των δρόμων στον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάζαρο Κυρίζογλου, ο δήμος έχει στη διάθεσή του τρια μεγάλα βυτιοφόρα πλυντήρια τα οποία θα γεμίσουν με θαλασσόνερο. Έχουν ήδη διανεμηθεί σε όλα τα δημοτικά κτήρια αλλά και σε διάφορα άλλα κτήρια, όπως Ιατρείο του πρώην ΙΚΑ, ταχυδρομείο, τράπεζες όπου συχνάζει κόσμος πολύς, σάκους αλάτια.

«Συνιστούμε κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινόμενων οι πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Γνωρίζουμε ήδη από αντιμετώπιση στο παρελθόν ανάλογων φαινομένων τα σημεία εκείνα που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, όπως η γέφυρα των ΚΤΕΛ, ώστε πριν αποκλειστεί από την χιονόπτωση να διασφαλιστεί εκεί η κυκλοφορία», τόνισε στη Voria.gr ο κ. Κυρίζογλου.

Τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικούς σταθμούς δεν θα κλείσει η θέρμανση από σήμερα και όλο το Σαββατοκύριακο. Έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχέδιο πολιτικής προστασίας συνεργεία και ομάδες εργασίας για την υποστήριξη ατόμων κατ οίκον (Βοήθεια στο Σπίτι). Το προσωπικό που θα χρειαστεί να εργαστεί σε βάρδιες σε 24ωρη λειτουργία καθ΄ όλη τη διάρκεια εκδήλωσης του καιρικού φαινομένου έχει ενημερωθεί και είναι σε ετοιμότητα.

Σακούλες με αλάτι θα υπάρχουν στα παρακάτω σημεία του Δήμου:

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΛΑΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ:

ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ (28ΗΣ-ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΥ)

ΠΛΑΤΕΙΑ EΠΤΑΛΟΦΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Α’ ΚΑΠΗ (ΒΥΡΩΝΟΣ – ΚΕΝΝΕΝΤΥ)

Β’ ΚΑΠΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ -28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ (28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (ΣΤΟ ΠΑΡΚΑΚΙ)

ΚΑΤΣΑΝΟΥ – 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΑΡΚΟ ΡΙΤΣΟΥ (Π. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΣΤ.ΕΛΜΑΖΗ)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΠΛΑΣΤΗΡΑ)

ΠΑΡΚΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-Π.ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΠΑΡΚΟ ΟΔ. ΕΛΥΤΗ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ

ΠΑΡΚΟ ΛΙΓΔΩΝ (ΑΣΗΜΑΚΗ ΦΩΤΗΛΑ)

ΕΥΞΕΙΝΟΥ – ΚΑΝΑΚΗ

ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ – ΡΑΠΤΗ

ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ – Π.ΜΕΛΑ

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΛΑΤΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΝΕΜΕΝΗ:

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΩΝ. ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ

(ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ)

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ)

ΚΑΠΗ (ΟΔΟΣ ΕΛΛΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΟΔΟΣ ΕΛΛΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ)

ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΕΛΛΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΛΑΤΙΟΥ ΣΕ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟ-ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ – ΒΟΣΠΟΡΟ:

ΚΑΠΗ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ (ΓΛΗΝΟΥ)

ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΦΑΝΑΡΙΩΝ

Γ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΦΑΝΑΡΙΩΝ (ΓΙΑΝΝΙΡΗ)

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ-ΜΑΝΤΕΙΩΝ

Δήμος Ωραιοκάστρου

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας με τα οχήματα αποχιονισμού να είναι με τις μηχανές αναμμένες. Σε αποθήκες στις Δημοτικές Ενότητες Καλλιθέας, Μυγδονίας και Ωραιοκάστρου υπάρχουν ποσότητες αλατιού και είναι έτοιμες προς χρήση για αποχιονισμό.

Ποσότητες αλατιού συσκευάστηκαν σε σακιά, ώστε να είναι δυνατή η χρήση τους από τους πολίτες. Τα σακιά με το αλάτι έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία σε όλες τις περιοχές του Δήμου, ώστε να τα παραλάβουν όσοι πολίτες επιθυμούν. Επίσης, καταρτίστηκε κατάλογος με τηλέφωνα, στα οποία μπορούν να καλούν οι πολίτες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων. Ο τηλεφωνικός κατάλογος θα είναι αναρτημένος στην κεντρική ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου (oraiokastro.gr) και θα αποσταλεί τα ΜΜΕ.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους προέδρους των Κοινοτήτων, με στόχο τον αρτιότερο και πιο αποτελεσματικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των φαινομένων.

Δήμος Δέλτα  

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί όλος ο μηχανισμός του Δήμου Δέλτα για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.  Ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης συγκάλεσε το μεσημέρι ευρεία σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας. Τόνισε την ανάγκη να παραμείνει ανοιχτό όλο το οδικό δίκτυο σε όλες τις κοινότητες καθώς και οι δρόμοι που οδηγούν στα Κέντρα Υγείας Χαλάστρας και Διαβατών, σε όλα τα σχολεία και στις δημόσιες υπηρεσίες. Προτεραιότητα είναι να μείνουν ανοιχτές οι αερογέφυρες σε Μάλγαρα, Διαβατά Καλοχωρι Σινδο και Χαλάστρα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που αποφασίστηκε θα γίνει διασπορά των οχημάτων των τεχνικών υπηρεσιών και της υπηρεσίας καθαριότητας σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Δέλτα προκειμένου να μπορούν αν επέμβουν άμεσα όπου χρειαστεί για τη ρήψη αλατιού και τον καθαρισμό του οδικού δικτύου μέσα στις κοινότητες.

Παράλληλα έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες αλατιού
Στη Σίνδο στο γήπεδο της Ομόνοιας,
Στη Χαλάστρα στο Μυγδόνιο αθλητικό κέντρο,
Στον υδατόπυργο του Ανατολικού,
Στο γήπεδο των Κυμίνων και στον υδατόπυργο των Νέων Μαλγάρων,
Στο γήπεδο του Καλοχωρίου
Στο γήπεδο των Διαβατών
Στις εγκαταστάσεις της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών υπάρχουν μεγάλες ποσότητες με αλάτι προκειμένου να εξυπηρετήσουν μεταξύ άλλων τους δημότες της Νέας Μαγνησίας και της Σίνδου, αντίστοιχα.
 Στην κοινότητα της Βραχιάς μοιράστηκαν ποσότητες με συσκευασμένο αλάτι.
 Σακούλες με συσκευασμένες ποσότητες αλατιού μοιράστηκαν σε όλα τα σχολεία τις δημόσιες υπηρεσίες, στο ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ στα δημοτικά κτίρια του δήμου Δέλτα, στις εκκλησίες καθώς σε τράπεζες και ταχυδρομικά ταμιευτήρια.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2310 783 239

Πηγή: Voria.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement