Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Πώς θα εορταστεί η «αργία» των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία

Published

on

Θα έχουν διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση και οδηγίες εν όψει της διεξαγωγής εορταστικών εκδηλώσεων και επίσκεψης των μαθητών σε ιερούς ναούς με αφορμή την γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον Covid-19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο.

Αναλυτικά η εγκύκλιος:

Σας ενημερώνουμε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες.

Mε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον Covid-19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο.

Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο

Πηγή φωτογραφίας: imnst.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement