Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Προ των πυλών χιλιάδες μόνιμοι σε Πυροσβεστική, Λιμενικό και Αστυνομία

Published

on

Προ των πυλών είναι οι προκηρύξεις

Χιλιάδες θα είναι οι νέες προσλήψεις με τις οποίες θα καλυφθούν τα Σώματα Ασφαλείας το 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, προ των πυλών είναι οι προκηρύξεις που θα διορίσουν 3.630 νέους πυροσβέστες καθώς και 1.264 νέους δημοτικούς αστυνομικούς. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη τέσσερις προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα. 

Πυροσβεστική: Έρχονται 3.369 προσλήψεις

Προ των πυλών είναι, , σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, οι νέες προκηρύξεις με τις οποίες θα καλυφθούν οι 3.630 νέες οργανικές θέσεις που δημιουργήθηκαν με ΦΕΚ στο Πυροσβεστικό Σώμα. Στόχος τόσο του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής όσο και της κυβέρνησης (που ετοιμάζεται για εκλογές), είναι, η πλειοψηφία των 3.630 θέσεων να έχει καλυφθεί πριν από την αντιπυρική περίοδο του 2023.

Να σημειωθεί ότι από τις 3.630 νέες θέσεις που δημιουργούνται, οι 125 απευθύνονται σε προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων, ενώ οι υπόλοιπες 3.505 αφορούν προσωπικό Γενικών Καθηκόντων.

Οι 3.630 νέες οργανικές θέσεις που δημιουργούνται στην Πυροσβεστική δεν θα καλυφθούν με μία ενιαία προκήρυξη, αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η κάθε μία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προκηρύξεις αυτές θα απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν απολυτήριο λυκείου ή ΕΠΑΛ.

Να σημειωθεί τέλος ότι οι προκηρύξεις για τις 3.630 θέσεις πυροσβεστών δεν θα βγουν μέσω των διαδικασιών ΑΣΕΠ αλλά μέσω του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.
Δημοτική Αστυνομία: Ανοίγουν 1.264 νέες θέσεις εργασίας

Στη Βουλή κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που έχει τίτλο, «Δημοτική Αστυνομία, Φορείς Λαϊκών Αγορών, Απλούστευση διαδικασιών μεταξύ Ο.Τ.Α. και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών». 

Με αυτό τον τρόπο, επιβεβαιώνονται για ακόμα μία φορά οι πληροφορίες του proson.gr για τις περίπου 1.264 επικείμενες προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία που έχει δρομολογήσει το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ενισχύσει του δήμους με ένστολο προσωπικό. 

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου καθορίζει όχι μόνο τη διαδικασία προσλήψεων αλλά εν γένει τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του θεσμού που επιχειρεί να επαναφέρει το υπουργείο.

Στο σχέδιο νόμου, που παρουσιάζει το proson.gr, καθορίζονται τα κριτήρια προσλήψεων του νέου ένστολου προσωπικού που θα κληθεί να στελεχώσει τη δημοτική αστυνομία. (Δείτε περισσότερα εδώ…)
Λιμενικό: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για 124 μόνιμους στο Λιμενικό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις σε τέσσερις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που προβλέπουν συνολικά την πρόσληψη 124 ατόμων στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.). 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του proson, «τρέχουν» οι αιτήσεις για τις δύο πρώτες προκηρύξεις που αφορούν την πρόσληψη 100 Αξιωματικών ειδικότητας Κυβερνητών ή Μηχανικών, μέσω διαγωνισμού με απευθείας κατάταξη και την πρόσληψη 6 Αξιωματικών ειδικότητας Οικονομικού με τον βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου.

Παράλληλα, «τρέχουν» και οι αιτήσεις στις δύο προκηρύξεις που προβλέπουν την πρόσληψη 18 ατόμων, αποκλειστικά απόφοιτων Νομικής και Πολυτεχνικών Τμημάτων ΑΕΙ.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement