Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Πρόεδρος ΕΥΑΘ: Καμία αύξηση στην τιμή του νερού για τη Θεσσαλονίκη το 2022 και το 2023!

Ως προς την επάρκεια είμαστε καλυμμένοι, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ

«Το λειτουργικό κόστος μας έχει ανέβει, αλλά δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε αυξήσεις. Είχαμε κάνει υπολογισμούς λειτουργικών δαπανών με κόστος τα 70 ευρώ ανά Μεγαβατώρα και τώρα είναι 200 και πλέον. Παρόλα αυτά δεν προβλέπονται αυξήσεις. Θα βάλουμε πλάτη, ώστε τουλάχιστον το νερό να μην ακριβύνει για τον επόμενο 1,5 χρόνο, παρότι προφανώς αυτό θα έχει επιπτώσεις στα οικονομικά μας,  αλλά είναι κατανοητό ότι σε  μια περίοδο, που η κοινωνία και η οικονομία καταπονούνται πάρα πολύ, όσο μπορούμε να βοηθήσουμε, θα το κάνουμε.»

Τα παραπάνω τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ ΑΕ, καθηγητής της Πολυτεχνικής του ΑΠΘ κ. Άγις Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Radio North 98.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ως προς την επάρκεια είμαστε καλυμμένοι, αλλά επειδή δεν εφησυχάζουμε θα ξεκινήσει το έργο της επέκτασης του διυλιστηρίου, ώστε στα επόμενα τρία ή τριάμισι χρόνια να έχουμε τη διπλάσια δυνατότητα κάλυψης τη ζήτησης. Αυτό εξυπηρετεί και τη διασφάλιση από πιθανά ατυχήματα, που είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι. Έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό η επιθεώρηση και η επισκευή του αγωγού της Αραβησσού, που είχε σπάσει το ΄18, που είχαμε το πρόβλημα και αφετέρου υπάρχουν πράγματι εναλλακτικές διυλίσεις, έχουν γίνει συνδέσεις της Αραβησσού με τον Αλιάκμονα, ώστε να μπορούμε να είμαστε ανθρωπίνως σίγουροι ότι ακόμα κι αν συμβεί κάποιο ατύχημα, δεν θα ξαναμείνει τελείως χωρίς νερό η πόλη.»

Όσον αφορά στην επέκταση του δικτύου εξυπηρέτησης της ΕΥΑΘ, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Είμαστε σε συζητήσεις με τους όμορους δήμους, που θέλουν να υδροδοτηθούν από εμάς. Ο σχεδιασμός είναι, να γίνουν οι έλεγχοι στα δίκτυα, να δούμε πώς μπορεί να γίνει αυτό και θεσμικά και τεχνικά, ώστε παράλληλα με την κατασκευή της επέκτασης του διυλιστηρίου νερού να μπορέσουμε, μέσα σε περίπου τρία χρόνια από τώρα, να ανταποκριθούμε στο αίτημα των όμορων δήμων. Όσοι δήμοι είναι πιο έτοιμοι τεχνικά θα μπορέσουν να πάρουν πρώτοι νερό.»

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement