Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ράλι πωλήσεων νεόκτιστων κατοικιών στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Οι ενδιαφερόμενοι αγοράζουν σπίτια ακόμα και από σχέδια των κατασκευαστικών

Αύξηση καταγράφεται στην αγορά ακινήτων τους τελευταίους μήνες στη δυτική Θεσσαλονίκη με τους αγοραστές να ενδιαφέρονται κυρίως για την αγορά νεόδμητων διαμερισμάτων και μεζονετών.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης, Θάνος Τσουλκανάκης, επισήμανε ότι το τελευταίο 8μηνο εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών σε σημείο που σήμερα αν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει δεν μπορεί να βρει έτοιμο νεόκτιστο προς παράδοση με αποτέλεσμα πολλοί να σπεύδουν να αγοράσουν από κατασκευαστικές με τα project να είναι ακόμα στα σχέδια ή να έχουν πάρει οικοδομική άδεια. 

«Η αγορά νεόδμητου ακινήτου πάει πάρα πολύ καλά. Αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη σε οποιαδήποτε περιοχή και για οποιοδήποτε ποσό, δεν βρίσκεις σχεδόν κανένα νεόδμητο ακίνητο (σ.σ. κατοικία) για να αγοράσει κάποιος» εξήγησε ο κ. Τσουλκανάκης.

Η στροφή των Θεσσαλονικέων προς την αγορά νεόκτιστης κατοικίας γίνεται κυρίως όπως είπε ο αντιπρόεδρος των μεσιτών μέσω δανείων καθώς οι τιμές των ενοικίων έχουν εκτοξευτεί ενώ επιπλέον όπως επισήμανε δεν υπάρχουν διαμερίσματα προς ενοικίαση. 

Οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα και είναι χαρακτηριστικό ότι για ένα νεόκτιστο στον Εύοσμο η τιμή του ξεπερνά τις 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement