Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Σε ποιους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης εντοπίζονται κρούσματα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

Published

on

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη Θεσσαλονίκη

Συνολικά 33 κρούσματα με τη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Τα 28 προέρχονται από την ΠΕ Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων τα 22 είναι στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ο οποίος για δεύτερη εβδομάδα είναι σε lockdown.

Από τα 6 κρούσματα που εντοπίστηκαν εκτός του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, τα 3 συνδέονται με αυτόν, γιατί αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

Σύμφωνα με τον πίνακα του ΕΟΔΥ κρούσματα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης έχουν ταυτοποιηθεί στους δήμους Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Νεάπολης Συκεών.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στην περιοχή του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου έχουν διερευνηθεί δύο συρροές κρουσμάτων. Η πρώτη συνδέεται με την περιοχή της Ενορίας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κορδελιό, ενώ η δεύτερη με έναν παιδικό – νηπιακό Σταθμό στον Εύοσμο, στον οποίο νόσησαν παιδαγωγοί, νήπια και γονείς.

Ανάμεσα στα κρούσματα του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου υπάρχουν στρατιωτικοί, αστυνομικοί, οδοντίατρος με ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτικοί, ιερείς, καθαρίστρια σε σχολείο, οικοδόμοι με εργασίες σε όλη την περιφέρεια, δηλαδή εργαζόμενοι σε χώρους όπου η μετάδοση μπορεί να είναι πολύ σημαντική λόγω της συναναστροφής τους με πολύ κόσμο. Μέχρι τώρα έχουν ενημερωθεί όλα τα κρούσματα και συνεχίζουν την απομόνωσή τους μέχρι την αρνητικοποίηση του μοριακού ελέγχου που υλοποιείται κατ’ οίκον από ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ. Επίσης, έχουν ίχνηλατηθεί όλες οι επαφές των κρουσμάτων και έχει αποσταλεί ΚΟΜΥ για να ελεγχθούν με μοριακό τεστ. Η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος απολυμάνθηκε και έκλεισε καθώς και ο παιδικός σταθμός, στον οποίο όσο ήταν ακόμη σε λειτουργία υλοποιήθηκε έλεγχος παιδιών και γονέων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement