Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Σκύλος επιτέθηκε σε πεζό στη δυτ.Θεσσαλονίκη και του «έφαγε» το δάχτυλο

Published

on

Καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης του

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ένας ιδιοκτήτης μεγαλόσωμου σκύλου που κατηγορήθηκε για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο άντρας άφησε ελεύθερο τον σκύλο του μέσα σε αύλειο χώρο της επιχείρησής του, με αποτέλεσμα το ζώο να βγει στον δρόμο, να επιτεθεί σε έναν άνθρωπο που περπατούσε με το μικρόσωμο σκυλί του και να τον τραυματίσει σοβαρά στο χέρι, με συνέπεια να ακρωτηριαστεί ένα του δάχτυλο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όλα έγιναν βραδινές ώρες στις 22 Ιουλίου του 2018, όταν το θύμα είχε βγάλει βόλτα το μικρόσωμο σκύλο του και περπατούσαν μαζί κοντά στην περιοχή της Μοναστηρίου, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Μόλις πλησίασε την περίφραξη του αύλειο χώρου της επιχείρησης που διατηρούσε ο κατηγορούμενος, τότε ο σκύλος του, 45 κιλών, βγήκε τρέχοντας και του επιτέθηκε άγρια.

Όπως περιέγραψε το θύμα στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία και διαβάστηκε σήμερα στο δικαστήριο, καθώς ο ίδιος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή για λόγους που δεν σχετίζονται με το συμβάν, «ένιωσα κάτι να έρχεται επάνω μου, από την αριστερή πλευρά. Το σκυλί κυριολεκτικά πήδηξε προς το μέρος μου και με δάγκωσε στο αριστερό χέρι, προκαλώντας μου σοβαρή σωματική βλάβη».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη συνέχεια στις προσπάθειες που έκανε για να γλιτώσει από τη μανία του ζώου και για να καταφέρει να παραμείνει όρθιος. «Προσπάθησα να σπρώξω τον μεγάλο σκύλο και μόλις τα κατάφερα, είδα τα αίματα στα χέρια μου. Πήγα αμέσως στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου και από εκεί μεταφέρθηκα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος», είπε, τονίζοντας ότι από το περιστατικό ταλαιπωρήθηκε πολύ και, επιπλέον, κινδύνεψε άμεσα να χάσει τη δουλειά του στην εταιρεία που εργάζονταν.

Όπως έγινε γνωστό, ο συγκεκριμένος σκύλος είχε επιτεθεί σε προγενέστερο χρόνο και στον ανήλικο γιο του θύματος, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει.

«Ο σκύλος έσπασε την αλυσίδα»

Ο κατηγορούμενος για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, πρωτόδικα είχε καταδικαστεί με την ίδια ποινή (8 μήνες, με αναστολή επί τριετίας). Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης, υποστήριξε πως είχε ενημερώσει το θύμα και τον είχε συμβουλέψει να μη περνάει από το συγκεκριμένο σημείο.

«Τοy είχαμε πει να μη περνάει από εκεί με το σκυλί, γιατί τον έβλεπε το ζώο και αφηνίαζε. Ο σκύλος μου ήταν μεγαλόσωμος και φοβόμασταν. Έβγαζε το μικρόσωμο σκύλο του βόλτα με το λουράκι και το πήγαινε κοντά στο δικό μου σκυλί», ανέφερε στην απολογία του. Σχετικά με τις συνθήκες που το ζώο επιτέθηκε στον πεζό, υποστήριξε ότι «ο σκύλος ήταν δεμένος αλλά κατάφερε να σπάσει την αλυσίδα και αφηνίασε. Το ζώο είναι 45 κιλά και του θύματος ήταν πολύ πιο μικρό. Η αλυσίδα ήταν χοντρή και πολύ δυνατή, ήταν δεμένη από ένα δερμάτινο λουρί που του φορούσα στο λαιμό, όμως ο σκύλος, ο οποίος είναι φύλακας της επιχείρησης, κατάφερε και την έσπασε», σημείωσε.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι τηρούσε όλες τις υποχρεώσεις του σχετικά με το ζώο συντροφιάς, όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο, χωρίς να πείσει όμως το δικαστήριο που δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Όπως προέκυψε, ο κατηγορούμενος δεν είχε δεμένο τον σκύλο του και στο παρελθόν, πριν από το επίδικο συμβάν, είχε παραβιάσει ξανά τις υποχρεώσεις του.

Πηγή: protothema.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement