Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Σπείρα διαρρηκτών χτυπούσε με τη μέθοδο της αναρρίχησης σε οικίες στη δυτική Θεσσαλονίκη (φωτό)

Published

on

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα τα οποία σήμερα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα

Στην αποδόμηση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες, διαρρήξεις οικιών με τη μέθοδο της αναρρίχησης, καθώς και κλοπές οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας προχώρησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων, αλλά και ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε Εύοσμο και Κορδελιό και τα τέσσερα μέλη της εγκληματικής συμμορίας, οπότε και συνελήφθησαν.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες ηλικίας 24, 31, 35 και 35 ετών, οι οποίοι, όπως προκύπτει από την έρευνα, τουλάχιστον από τα μέσα Αυγούστου 2020, ενώθηκαν για την τέλεση των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Η λεία των τεσσάρων συλληφθέντων υπολογίζεται στις 48.000 ευρώ. Οι δράστες χτυπούσαν σε Καλαμαριά, Ωραιόκαστρο, Σίνδο, Ευκαρπία, Χαριλάου και Τούμπα. Σε μία περίπτωση οι δράστες έκαψαν και σε μία δεύτερη πέταξαν στη θάλασσα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, πλήθος κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και ερευνάται η νομιμότητά της. Κατασχέθηκαν επίσης διαρρηκτικά εργαλεία.

Επιπρόσθετα, στην οικία του 24χρονου βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, ενώ σημειώνεται ότι κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε σθεναρά.

Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement