Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Στα δικαστήρια η δυσοσμία στη δυτική Θεσσαλονίκη

Ακόμη μία υπόθεση έχει προγραμματιστεί να δικαστεί με κατηγορούμενα ακόμη δύο στελέχη των ΕΛΠΕ το Νοέμβριο

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε η υπόθεση των καταγγελιών πολιτών στη δυτική Θεσσαλονίκη για τη δυσοσμία και την περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής. Κατηγορούμενος για υποβάθμιση περιβάλλοντος διά παραλείψεως και κατ’ εξακολούθηση είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων.  

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια μετά τη μηνυτήρια αναφορά πολίτη που αρχικά τέθηκε στο αρχείο, όμως στη συνέχεια ανασύρθηκε μετά το πόρισμα του εργαστηρίου Χημείας του Α.Π.Θ. που συνέδεε τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ με τη δυσοσμία. Μάλιστα ακόμη μία υπόθεση έχει προγραμματιστεί να δικαστεί με κατηγορούμενα ακόμη δύο στελέχη των ΕΛΠΕ το Νοέμβριο. Η υπόθεση αναβλήθηκε και έγινε δεκτό το αίτημα συνεκδίκασης.  

Από την πλευρά τους τα ΕΛΠΕ αρνούνται ότι η δυσοσμία οφείλεται στις εκπομπές από τις εγκαταστάσεις τους και τονίζουν πως οι επεμβάσεις στα διυλιστήρια της Θεσσαλονίκης έχουν γίνει και μάλιστα γίνονται επιπλέον έργα απ’ αυτά που είχαν προγραμματιστεί. Ακόμη επικαλούνται απάντηση της διεύθυνσης επιθεωρητών περιβάλλοντος στο αρμόδιο υπουργείο σύμφωνα με την οποία πλέον η δυσοσμία δεν συνδέεται με τα ΕΛΠΕ. 

Πηγή: Karfitsa.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement