Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

«Στέγαση και Εργασία» για τους άστεγους στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Με δικαιούχους φορείς τους Δήμους Παύλου Μελά, Κορδελιού Ευόσμου και Αμπελοκήπων Μενεμένης

Με επιτυχία υλοποιείται το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» για τους άστεγους, που πραγματοποιείται με δικαιούχους φορείς τον Δήμο Παύλου Μελά, τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ  Κ.Ο.Υ.Ν ως φορέα διαχείρισης.

Το πρόγραμμα, υλοποιείται για πρώτη φορά στη Δυτική Θεσσαλονίκη και αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για την επανένταξη ατόμων και οικογενειών που διαμένουν σε ξενώνες αστέγων, στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα.

Από τα 25 άστεγα νοικοκυριά που εγκρίθηκαν και για τους τρεις δήμους,  έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα 7 συμπολίτες μας, που ζούσαν είτε σε  επισφαλείς συνθήκες κατοικίας, είτε διαβιούσαν στο δρόμο, πληττόμενοι από την κοινωνικοοικονομική κρίση.

Ειδικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

➢Η άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας.

➢Η κινητοποίηση για επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και εργασιακής επανένταξης.

Το πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση ενοικίου για διάστημα έως και 24 μηνών, την κάλυψη βασικών δαπανών για αγορά οικοσυσκευών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, καθώς και την επιδότηση εργασίας για διάστημα έως και 12 μήνες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής από εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ στόχο για την βέλτιστη λειτουργία του προγράμματος αποτελεί και η ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της υποστήριξης ατόμων που στερούνται κατοικίας.

Θέτοντας ως προτεραιότητα την ευαισθητοποίηση και την κοινωνική αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας, συνεχίζουμε να στηρίζουμε κάθε δράση που αφορά την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement