Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ οι πρόδρομες εργασίες για επέκταση του Μετρό στη Δυτ.Θεσσαλονίκη

Κατακυρώθηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου. Τι προβλέπεται να γίνει

Στην εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ, που είναι ο προσωρινός ανάδοχος, κατακυρώθηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου των πρόδρομων εργασιών για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης στα δυτικά.

Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν αρχαιολογικές εργασίες, συμπληρωματικές τοπογραφικές εργασίες και διερεύνηση των δικτύων των οργανισμών κοινής ωφέλειας.

Αφού γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο η εταιρία θα πρέπει σε διάστημα δύο ετών να έχει ολοκληρώσει όλες αυτές τις εργασίες, προκειμένου στη συνέχεια να ολοκληρωθεί και η χάραξη της επέκτασης του Μετρό δυτικά, οι στάσεις και βέβαια να βρεθεί χρηματοδότηση για να αρχίσει η κατασκευή της. Ο προϋπολογισμός για τη συγκεκριμένη σύμβαση ανέρχεται στα 11 εκ. ευρώ.

Μια πρώτη χάραξη έχει ήδη δημοσιευτεί εδώ και χρόνια στα σχέδια της «Αττικό Μετρό ΑΕ», όπως και οι 11 στάσεις που θα κάνει μελλοντικά το μετρό, ωστόσο οριστική λύση θα έχουμε τα επόμενα χρόνια, μετά τη διερεύνηση όλων των λύσεων.

Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί εδώ και καιρό από την προηγούμενη κυβέρνηση και πλέον ολοκληρώθηκε. Στο πλαίσιό του θα ολοκληρωθούν και όλες οι απαιτούμενες μελέτες για το Mετρό στα δυτικά, που θα εξυπηρετήσει τους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών και Παύλου Μελά.

Πηγή: Voria.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement