Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Στην Κωνσταντινούπολη ο Βαρνάβας και οι δήμαρχοι της Δυτ.Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο επίσκεψης της Περιφερειακής ‘Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Την Κωνσταντινούπολη θα επισκεφτούν οι δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης ως μέλη πολυμελούς αντιπροσωπείας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) στην οποία συμμετέχουν 25 δήμαρχοι.

Οι αιρετοί ταξιδεύουν την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, για την Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενοι από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Βαρνάβα. Το ταξίδι πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Καππαδόκη στην καταγωγή Σίμου Δανιηλίδη ο οποίος κατέθεσε τη σχετική πρόταση που εγκρίθηκε ομόφωνα από την ΠΕΔ-ΚΜ.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών όπως και οι συνάδελφοί του νιώθουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι αφού κατάφεραν παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμά τους να υλοποιήσουν την επιθυμία που αποτελούσε υπόσχεση πολλών ετών και αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού: Να βρεθούν από κοινού στο Φανάρι σε ημέρα γιορτής για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Την ερχόμενη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου η αντιπροσωπεία της ΠΕΔ-ΚΜ και ο Μητροπολίτης Βαρνάβας θα δώσουν το «παρών» στην τελετή καθαγιασμού των Υδάτων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και ρίψης του Τιμίου Σταυρού με το Ιουλιανό (παλαιό) ημερολόγιο στην θάλασσα της Τρίγλιας της Μικράς Ασίας.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement