Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Στις αρχές του 2023 τα πρώτα «πράσινα λεωφορεία»

Το χρονοδιάγραμμα της μεγάλης προμήθειας που αφορά σε 250 λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη

Στις αρχές του 2023 θα δούμε στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα «πράσινα» λεωφορεία όπως είπε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Γιάννη Ξιφαράς μιλώντας στην TV100. 

Ο κ. Ξιφαρά μιλώντας στην εκπομπή «Check in στα γεγονότα» επισήμανε τις ενέργειες που έγιναν την τελευταία διετία για την ενίσχυση του στόλου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

-gDyVv.jpg

Όπως είπε «ο στόλος του ΟΑΣΘ έχει υπερδιπλασιαστεί». Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα πρόκειται να βγουν στους δρόμους και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 80 λεωφορεία τα οποία μισθώθηκαν μέσω leasing, σε μια προσπάθεια βελτίωσης των δρομολογίων εν μέσω πανδημίας. «Έχουμε διπλασιάσει τα λεωφορεία στην πόλη και θέλουμε ακόμη περισσότερα. Γνωρίζει καλά η Θεσσαλονίκη ότι ο ΟΑΣΘ έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου. Έχουν υπάρξει ουσιαστικές αλλαγές σε μια εταιρεία που βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού» τόνισε.

«Πράσινα» λεωφορεία

Σχετικά με τον διαγωνισμό για την προμήθεια 770 ηλεκτρικών και υβριδικών λεωφορείων για τις ανάγκες Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ο κ. Ξιφαράς είπε ότι το 1/3 των οχημάτων αφορά τη Θεσσαλονίκη και στόχος είναι τα πρώτα οχήματα να βρίσκονται στην πόλη το αργότερο στις αρχές του 2023. «Πρόκειται για σύγχρονα, πράσινα οχήματα και ευελπιστούμε ότι θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στους επιβάτες να χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε τα τεύχη του διαγωνισμού στον αέρα. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 8η Νοεμβρίου. Με βάση τις τυπικές διαδικασίες για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου διαγωνισμού, συνήθως απαιτείται, στην καλή περίπτωση των πραγμάτων, χωρίς ενστάσεις, ένας χρόνος. Εδώ μιλάμε για έναν διαγωνισμό ο οποίος θα καταλήξει σε πέντε διαφορετικές συμβάσεις, διότι έχουμε πέντε διαφορετικές κατηγορίες λεωφορείων. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του διαγωνισμού είναι έξι μήνες. Θα γίνει η υπογραφή της σύμβασης και εκτιμούμε ότι στο τέλος του 2022 με αρχές του 2023 θα έχουμε τα πρώτα λεωφορεία και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη».

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement