Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Τι εντόπισαν οι έλεγχοι των Αστυνομικών

Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν καθημερινά στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μεσημεριανές ώρες χθες (27-06-2022), εντόπισαν σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, ισάριθμα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος διοδίων Ανάληψης εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο με οδηγό 51χρονο ημεδαπό, με το οποίο μετέφερε πέντε (5) αλλοδαπούς που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Στη δεύτερη περίπτωση, εντός πόλης, εντοπίστηκε όχημα ο οδηγός του οποίου προσπάθησε να αποφύγει επικείμενο έλεγχο αναπτύσσοντας ταχύτητα. Μετά από ακινητοποίηση του αυτοκινήτου και πεζή καταδίωξη, συνελήφθη ο 30χρονος αλλοδαπός οδηγός, ενώ διαπιστώθηκε παράνομη μεταφορά ομοεθνή του.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης και Μυγδονίας και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement