Ημερίδα έγινε στην πόλη – Παρουσιάστηκε το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος φαίνεται να είναι η Θεσσαλονίκη σύμφωνα με δημάρχους, επενδυτές και μελετητές που έλαβαν μέρος στην ημερίδα του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδας.
Οι αναπτυξιακές προκλήσεις είναι πολλές και η υλοποίηση πολλών έργων είναι πλέον δρομολογημένη για μια πόλη πιο φιλική στο περιβάλλον, με νέα βιοκλιματικά κτίρια που θα προσφέρουν και νέες θέσεις εργασίας, με επαναχρησιμοποιούμενα κτίρια πολλές φορές ιστορικής σημασίας μετά από αλλαγή της χρήσης τους, με ανοιχτούς χώρους για χαλαρούς περιπάτους, αλλά και με νέους πολυτελείς χώρους υποδοχής τουριστών που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τους.
Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδας πραγματοποίησε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ημερίδα με θέμα “Η αναπτυξιακή πορεία της Βόρειας Ελλάδας και οι προοπτικές της” στο ξενοδοχείο Electra Palace.
Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντιγόνη Δούναβη που αναφέρθηκε στον πολυσύνθετο και κομβικής σημασίας ρόλο των πιστοποιημένων εκτιμητών στις μέρες μας και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσίασε την αναπτυξιακή τροχιά του Δήμου Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στα έργα υποδομής και μηχανοργάνωσης που βελτίωσαν τη ζωή των πολιτών τα τελευταία χρόνια.
Ακολούθησε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Ιωάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος μίλησε για τις αναπτυξιακές προκλήσεις της Καλαμαριάς και ειδικότερα για το ανατολικό παραλιακό μέτωπο και τις προοπτικές ανάπτυξης του δήμου με την επανάχρηση δημόσιων χώρων.
Στη συνέχεια μίλησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Παύλου Μελά, κ. Σαράντης Καρβουνίδης, ο οποίος παρουσίασε το μεγάλο έργο του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, στο οποίο μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με την ομιλία του κ. Θεόφιλου Μυλωνά, Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, ο οποίος παρουσίασε τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας με την εγκατάσταση εταιριών πληροφορικής από το εξωτερικό και πώς αυτές θα επηρεάσουν θετικά την αγορά ακινήτων, αλλά και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.
Το δεύτερο μέρος της ημερίδας ξεκίνησε με την ομιλία του κ. Πρόδρομου Νικηφορίδη, Αρχιτέκτονα Μηχανικού, ο οποίος παρουσίασε τις γενικές κατευθύνσεις για την ανάπλαση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλος Μελάς, το οποίο όπως επεσήμανε θα είναι ένας χώρος περιπάτου, ανάπαυσης, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωνικοποίησης, δράσεων πολλαπλών μορφών, ένας χώρος εκπαίδευσης και μάθησης, για όλους, μικρούς και μεγάλους και πάνω από όλα ένας τόπος απόδρασης από τη δύσκολη καθημερινότητα της πόλης. Επίσης παρουσίασε την αρχιτεκτονική μελέτη για την Ανάπλαση του Δυτικού Παραλιακού Μετώπου Χανίων.
Ακολούθησε η παρουσίαση του Hub26, του πρώτου βιοκλιματικού business hub στη Θεσσαλονίκη, από την κ. Μάγια Κορμπά, Senior Architect-Project Coordinator της DIMAND Α.Ε. και τον κ. Αλέξανδρο Μισκία, Commercial Manager της DIMAND Α.Ε. Η ανάπτυξη θα υλοποιηθεί με συνεργασία της DIMAND και της PRODEA, σε οικόπεδο επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, απέναντι από το κτίριο της Ζυθοποιίας ΦΙΞ.
Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pointers Property Services Α.Ε., μέλος του ομίλου Σαμαράς και Συνεργάτες, κ. Δημήτρης Τσοκακτσίδης, παρουσίασε την συμβολή του Μουσείου Ολοκαυτώματος και άλλων αναπτύξεων και αναπλάσεων, όπως του 6ου Προβλήτα Λιμένα Θεσσαλονίκης, του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της CISCO, της ανέγερσης υπερπολυτελούς κτιρίου πολλαπλών χρήσεων, το Εμπορευματικό Κέντρο Βόρειας Ελλάδας στο στρατόπεδο Γκόνου, αλλά και του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης, τα οποία θα αποτελέσουν τον καταλύτη στην οικιστική και επιχειρηματική ανάπτυξη της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Αρχιτέκτονα Μηχανικού, μέλους Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΚΜ, κ. Αντώνη Σεμερτσίδη, που αφορούσε στην αλλαγή χρήσης επαγγελματικών χώρων σε κατοικίες και η all inclusive εκμίσθωσης τους.