Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Τα 10 γεγονότα που ξεχώρισαν στη Δυτ.Θεσσαλονίκη το 2021

Ποια γεγονότα έμειναν στη μνήμη των πολιτών για το έτος που φεύγει

Τα δέκα πιο σημαντικά γεγονότα που σημειώθηκαν στη δυτική Θεσσαλονίκη το 2021 και ξεχώρισαν στην επικαιρότητα σας υπενθυμίζει το ditika.gr.

Ας θυμηθούμε μαζί τι «έπαιξε» περισσότερο ειδησεογραφικά και προέρχονταν από τη δυτική πλευρά της πόλης.

Φεβρουάριος 2021: Τοπικό lockdown στον Εύοσμο

Σε τοπικό lockdown πέρασε ο Δήμος Ευόσμου – Κορδελιού λόγω της αφρικανικής μετάλλαξης, σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Αποτέλεσμα ήταν να απαγορεύονται οι μετακινήσεις από τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου προς άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης.

Μάρτιος 2021: Αλεπού έκοβε βόλτες …στον Εύοσμο

Μια αλεπού έκοβε αμέριμνη βόλτες σε πάρκο του Ευόσμου εν καιρώ καραντίνας και με αφορμή το lockdown. Το ζώο εντοπίστηκε από νεαρούς που είχαν βγει για περπάτημα στην περιοχή Θαλείας και Νεμέας, δίπλα από το ΓΕΛ Ευόσμου και έσπευσαν να καταγράψουν το ασυνήθιστο περιστατικό με το κινητό τους τηλέφωνο

Ιούνιος 2021: Νεκρός από πλημμύρα στον Δ.Παύλου Μελά

Ένας 26χρονος, υπήκοος Γεωργίας, εντοπίστηκε νεκρός 13 Ιουνίου στην περιοχή της Πολίχνης, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Το πτώμα εντόπισε πολίτης στη συμβολή των οδών Μυτιλήνης με Καλλικράτους, κοντά στο στρατόπεδο Καρατάσου.

Ιούλιος 2021: Ηλικιωμένος έβαλε φωτιά στο σπίτι του στην Ηλιούπολη και αυτοκτόνησε

Τραγική ήταν η κατάληψη από το περιστατικό με την απόπειρα αυτοκτονίας και τη φωτιά σε δώμα πολυκατοικίας στην περιοχή της Ηλιούπολης στην οδό Κωνσταντινίδη.

Ο ηλικιωμένος άντρας ο οποίος είχε βάλει φωτιά νωρίτερα στο δώμα όπου διέμενε εντοπίστηκε νεκρός από τους πυροσβέστες.

Ιούλιος 2021: Φωτιά στο Σέιχ Σου

Φωτιά ξέσπασε στις 13 Ιουλίου, στο Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης. Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των δήμων και των εθελοντών, ενώ πέταξαν και εναέριες δυνάμεις. Ευτυχώς, η φωτιά στον «πνεύμονα» πρασίνου της πόλης τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο.

Αύγουστος 2021: Τροχαίο Snik στον Εύοσμο

Τροχαίο ατύχημα είχε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 7ης Αυγούστου ο διάσημος ράπερ SNIK στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης. Ενώ κινούνταν με το υπερπολυτελές αυτοκίνητο του, μαρκας BMW, στην οδό Μαιάνδρου για αγνώστους λόγους φαίνεται πως ξέφυγε από την πορεία του και «καρφώθηκε» σε διαχωριστική νησίδα. Το αυτοκίνητο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και υπέστη υλικές ζημιές.

Σεπτέμβριος 2021: Επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και φοιτητών σημειώθηκαν μέσα και έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στις 28 Σεπτεμβρίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν φοιτητές βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα για να μοιράσουν φυλλάδια και να ενημερώσουν για τις αλλαγές στην Παιδεία και στο σύστημα εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από τον αύλειο χώρο του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης επιτέθηκε σήμερα νωρίς το πρωί σε ομάδα φοιτητών που έκανε συγκέντρωση έξω από το σχολικό συγκρότημα.

Σεπτέμβριος 2021: Η τελευταία επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στη δυτική Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης είχε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

Την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για μία πράσινη ανάπτυξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ένα αναπτυξιακό άλμα, ιδιαίτερα στις δυτικές υποβαθμισμένες περιοχές, είχε καταθέσει η πρόεδρος του κινήματος, Φώφη Γεννηματά, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης στο δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου.

Νοέμβριος 2021: Έναρξη εργασιών στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Στις 24 Νοεμβρίου, μπουλντόζες κατεδάφισαν τα παλαιά κτίρια του στρατοπέδου, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την επίσημη έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά.

Νοέμβριος 2019: Γυναικοκτονία στην Πολίχνη

Σοκ προκάλεσε η δολοφονία γυναίκας από τον 49χρονο σύζυγό της στην Πολίχνη. Ο άνδρας με καταγωγή από την Αρμενία σκότωσε με αιχμηρό αντικείμενο την 48χρονη σύζυγο του μέσα στο διαμέρισμα τους επί της οδού Πόντου και στη συνέχεια μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου για να παραδοθεί.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement