Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Τα 10+3 γεγονότα που σημάδεψαν τη Δυτ.Θεσσαλονίκη το 2022

Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της χρονιάς

Ιανουάριος 2022

Ξενύχτησαν οι κάτοικοι των Μετεώρων προκειμένου να εντοπίσουν από που προέρχεται ο περίεργος θόρυβος που ακούγεται εδώ και πέντε βδομάδες σ’ ένα από τα ψηλότερα σημεία της περιοχής. Την «περιπολία» και αναζήτηση του λόγου του περίεργου αυτού θορύβου ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν οι «Φίλοι του Δάσους» μαζί με κατοίκους της περιοχής. Το προηγούμενο διάστημα οι πολίτες κάλεσαν για αυτοψία τον δήμο Παύλου Μελά, την ΕΥΑΘ και ομάδα πανεπιστημιακών του τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ, όπου παρά το ότι άκουσαν τον θόρυβο δεν δόθηκε κάποια απάντηση.

Φεβρουάριος 2022

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική από φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλειμμένο κτήριο στη Σταυρούπολη. Η πυργκαγιά ξεκίνησε στις 8 το βράδυ σε απορρίμματα κοντά σε εγκαταλειμμένο κτήριο που ήταν παλιό καπνομάγαζο επί της οδού Κρήτης, παράλληλη της Λαγκαδά.

Μάρτιος 2022

Ένα ασύλληπτο περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Περικλέους, κοντά στο Κέντρο Υγείας του Ευόσμου. Οδηγός ενός μαύρου οχήματος ξαφνικά, εκεί όπου οδηγάει βάζει όπισθεν και αρχίζει να παίρνει σβάρνα τα παρκαρισμένα οχήματα, θυμίζοντας περισσότερο τα συγκρουόμενα σε λούνα παρκ. Κάτοικοι του Ευόσμου από τα μπαλκόνια τους καταγράφουν το περιστατικό κι αρχίζουν να φωνάζουν. Ο οδηγός, όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, συμπαρασύρει τουλάχιστον πέντε οχήματα τα οποία κάνει «φυσαρμόνικα».

Απρίλιος 2022

Σοκ στον Εύοσμο ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, όταν 15χρονος έπεσε νεκρός από πυροβολισμό που σημειώθηκε από κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα). Ο ανήλικος είχε μεταβεί σε σπίτι κολλητού φίλου του ίδιας ηλικίας, όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο τραυματίζοντας θανάσιμα τον 15χρονο στο κεφάλι.

Ιούνιος 2022

Προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή του Ευόσμου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την ισχυρή βροχόπτωση. Καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ μηχανές και αυτοκίνητα σχεδόν “εξαφανίστηκαν” μέσα στα ορμητικά νερά που φτάνουν σχεδόν το μισό μέτρο.

Ιούλιος 2022

-Ο Νικόλαος Παπαγεωργίου, δωρητής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών. Τη θλίψη τους για την απώλεια του Νικολάου Γ. Παπαγεωργίου εξέφρασαν το διοικητικό συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Αγέλες αγριογούρουνων κατεβαίνουν από το παρακείμενο δάσος του Σέιχ-Σου και κυκλοφορούν μέσα στους δρόμους και στις αυλές των σπιτιών στα Πεύκα. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, που βιντεοσκόπησαν και φωτογράφισαν αγριογούρουνα στις αυλές των κατοικιών τους, το φαινόμενο το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε έξαρση.

Αύγουστος 2022

‘Εντονη δυσοσμία προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε σε άτυπη χωματερή στην περιοχή του Ευόσμου. Το γεγονός της έντονης δυσοσμίας και του καπνού προκάλεσε αναστάτωση. Η φωτιά ξέσπασε, κάτω από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, άνωθεν του περιφερειακού, εκεί όπου έχει δημιουργηθεί άτυπη χωματερή με πεταμένα στρώματα, καναπέδες και κάθε λογής αντικείμενα και μπάζα.

Σεπτέμβριος 2022

Έχασε τη μάχη για τη ζωή του ο 16χρονος που παρασύρθηκε με το ποδήλατό του από συμβατικό όχημα της αστυνομίας, στην οδό Δενδροποτάμου στους Αμπελόκηπους, στις 22 Σεπτεμβρίου, 2022. Ο άτυχος νεαρός νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”. Η οικογένεια, επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του 16χρονου.

Οκτώβριος 2022

-Συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 49χρονο που καταδικάστηκε, επειδή κρατούσε «φυλακισμένη» για πάνω από 24ωρες στο σπίτι του μία 45χρονη και τη βίαζε επανειλημμένα στο σπίτι του στις Συκιές. Ομόφωνα το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ μετά την ετυμηγορία των δικαστών, ο κατηγορούμενος πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

-Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαϊδης. Για δύο χρόνια πάλευε με μια εξαιρετικά σπάνια μορφή καρκίνου. Στον λογαριασμό του στο Facebook αναρτήθηκε ένα συγκλονιστικό κείμενο που είχε γράψει ο ίδιος και ήταν έτοιμο προς δημοσίευση, όταν φύγει νικημένος από την ασθένεια.

Νοέμβριος 2022

Υπεγράφη το ΦΕΚ για τη μετατροπή του πρώην ΑΓΝΟ σε χώρο πρασίνου στον δήμο Παύλου Μελά. Σήμερα, η έκταση αυτή των 16 στρεμμάτων αποτελεί επικίνδυνη εστία περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Δεκέμβριος 2022

-Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 16χρονος Ρομά που τραυματίστηκε από τα πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Την απώλειά του έκανε γνωστή η οικογένειά του, ενώ την επιβεβαίωσε και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement