Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Τα «κόκκινα» σημεία για εκδήλωση πυρκαγιών στη δυτική Θεσσαλονίκη

Καμπανάκι κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιών σε σημεία που υπάρχουν ογκώδη, μπάζα και απορρίμματα

Επικίνδυνες εστίες εκδήλωσης πυρκαγιών αποτελούν τα σημεία που άγνωστοι παράνομα εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα, μπάζα, υπολείμματα κλαδιών και ξηρά χόρτα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκη, για την αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε την 1ην Μαΐου, προχώρησε σε έλεγχο της γεωγραφικής περιοχής του νομού και κατέγραψε τα σημεία εκείνα στα οποία υπάρχουν όγκοι από υπολείμματα κλαδέματος, ξηρά χόρτα καθώς και ογκώδη αντικείμενα. Αυτά όπως επισημαίνει το Πυροσβεστικό Σώμα αυξάνουν την επικινδυνότητα έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών.

Τον πίνακα με τα σημεία που έχει καταγράψει η Πυροσβεστική τον έχει αποστείλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο Δασαρχείο καθώς και στους δήμους, τους οποίους καλούν να προχωρήσουν σε ενέργειες για τον καθαρισμό των συγκεκριμένων σημείων.  

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική 32 είναι τα «κόκκινα» σημεία στους δήμους Δέλτα, Κορδελιού Ευόσμου, Παύλου Μελά και Ωραιοκάστρου.

Συγκεκριμένα στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου εντοπίστηκαν δύο σημεία στη Διαλογή (ένα πλησίον των φυλακών και ένα πλησίον των γραμμών του ΟΣΕ), στην οδό Φερενίκης (πλησίον αθλητικού πάρκου).

Στην Ευκαρπία σε τρία διαφορετικά σημεία στην περιοχή Αρναούτας, ένα τμήμα στο δρόμο πίσω από το ΤΙΤΑΝ και στην είσοδο του παλιού λατομείου ΤΙΤΑΝ, όπου στις περιοχές αυτές υπάρχουν απορρίμματα, ογκώδη, μπάζα και λάστιχα.

Στον δήμο Ωραιοκάστρου εντοπίζονται τέτοια σημεία όπισθεν του ξενοδοχείου DiTania, στη δασική περιοχή μετά το ξενοδοχείο Lion, σε τμήμα της Δ.Κ. Λητής και στην Τ.Κ. Δρυμού.

Στον δήμο Δέλτα έχουν καταγραφεί 20 σημεία  και ειδικότερα στην παράπλευρη Εγνατίας Οδού, σε αγροτική περιοχή δυτικά της ΒΙΠΕ, στο ανάχωμα Αξιού / Ανατολικό προς Χαλάστρα, όπου εκεί όλος ο χωματόδρομος έχει γίνει χώρος ρίψης μπαζών και ογκωδών, σε τμήμα στα Κύμινα, στον περιφερειακό των Κυμίνων, στο πάρκο Μαλλιούρη στη Χαλάστρα, στα γήπεδα Χαλάστρας, στον οικισμό Αγ. Σοφίας, στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, στο ανάχωμα της κοίτης Γαλλικού, κάτω από τη γέφυρα Μαγνησίας.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement