Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Με νεφώσεις και βροχές στην κάλπη

Published

on

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σημαντικότερα φαινόμενα στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Πτώση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά. Άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, από την αρχή της ημέρας βροχές θα εκδηλώνονται κατά τόπους, κυρίως σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας, συνοδεία μεμονωμένων καταιγίδων. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, τα νησιά του Ιονίου και νησιώτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Αύξηση θα παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 24-25, στην Ήπειρο από 14 έως 26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 24-26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 16 έως 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά πελάγη 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 τοπικά 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και κυρίως μετά το μεσημέρι καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement