Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι στη Δυτ.Θεσσαλονίκη θα ζητήσουν να τους …σταυρώσουμε

Ανακοινώσεις, διεργασίες, συμφωνίες αλλά και «διαζύγια» με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023

  Δεν είναι λίγα τα ονόματα που βγήκαν μπροστά και ανακοίνωσαν την απόφαση τους να διεκδικήσουν τη ψήφο των δημοτών με στόχο έως τον ερχόμενο Οκτώβριο να καλύψουν το έδαφος απέναντι στους νυν δημάρχους και να πείσουν με επιχειρήματα τους δημότες να τους …σταυρώσουν!

Το ενδιαφέρον εδώ και καιρό επικεντρώνεται σε τρεις δήμους (πέραν του δήμου Θεσσαλονίκης) που είναι Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά. Ο λόγος; Η πληθώρα των υποψηφίων, σε κάποιες περιπτώσεις προερχόμενοι από τον ίδιο πολιτικό χώρο, που επιθυμούν να ανατρέψουν την υπάρχουσα διοίκηση και να αναλάβουν οι ίδιοι το τιμόνι των περιοχών τους.

Ανακοινώσεις και “διαζύγια” στον Δ.Κορδελιού – Ευόσμου 

    Ανεβαίνει για τα καλά το πολιτικό θερμόμετρο στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και όσο περνάει ο καιρός η “θερμοκρασία” ολοένα και θα αυξάνεται. Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλη συγκέντρωση των μελών της παράταξής του σε μία προσπάθεια να δείξει τη δυναμική του. Έχει ήδη γνωστοποιήσει πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2023 και στο πλαίσιο αυτό προχώρησε σε έναν απολογισμό της έως τώρα δράσης και ανέλυσε τα σχέδια για το επόμενο διάστημα. 

Την ίδια ώρα χώρισε στα δύο η παράταξη “Ξεκινάμε από την Αρχή” του Ιωάννη Καμαρινού, ο οποίος γνωστοποίησε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ωστόσο θα παραμείνει επικεφαλής μέχρι το τέλος της τρέχουσας θητείας. Αποτέλεσμα ήταν να αναζητηθεί ο διάδοχος, αλλά με όρο ότι ο νυν επικεφαλής με τον καινούργιο θα συνυπάρχουν. 

Ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Ανδρεάδης, συμφώνησε και ανακοίνωσε πως επιθυμεί να είναι υποψήφιος επικεφαλής της παράταξης για τις επόμενες εκλογές, ενώ αντίθετα διαφώνησε με τη διαδικασία ο πολιτικός μηχανικός, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Αλεξανδρίδης να διαγραφεί από την ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση γνωστοποίησε την πρόθεσή να να δημιουργήσει μία δημοτική παράταξη που θα συμμετέχει στις επόμενες εκλογές, ενώ προς το παρόν συνεχίζει στα έδρανα ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. 

Μαθαίνουμε πως ήδη ο κ. Αλεξανδρίδης συζητάει με κόσμο για να στήσει ψηφοδέλτιο και πως το φθινόπωρο θα ανακοινώσει το όνομα της νέας παράταξης. Επίσης,  τα πρώτα 20 μέλη του συνδυασμού θα είναι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και δυνατά ονόματα της τοπικής κοινωνίας. 

Στους σίγουρους υποψηφίους για τις εκλογές του 2023 θα πρέπει να συνυπολογίζονται και οι προερχόμενοι από τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ζυγάς και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Θανάσης Κοκονάς. Εν αναμονή της απόφασης του πρώην δημάρχου, Πέτρου Σούλα, ενώ ακούγεται το όνομα του Μίλτου Τασούλη.

Φουλάρουν οι υποψήφιοι στον Δ.Παύλου Μελά

    ‘Εχει “ζεσταθεί” για τα καλά το κλίμα και στον δήμο Παύλου Μελά. Ο δήμαρχος, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιώργος Λίλτσης και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Ασλανίδης, ξεκίνησαν ήδη αγώνα δρόμου για την κάλπη.

    Ο κ.Δεμουρτζίδης θα ζητήσει εκ νέου τη στήριξη των δημοτών με βασικό του “όπλο” το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και τη μετατροπή του σε μητροπολιτικό πάρκο. Στο “άρμα” του έχει καταφέρει να “δέσει” τον εκπαιδευτικό και επικεφαλή της παράταξης “Αλλάζω την πόλη μου” Δημήτρη Δεληγιάννη, ο οποίος είναι πλέον πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και τη Σίσσυ Φραγκοπούλου που ανέλαβε χρέη αντιδημάρχου. 

Στους παραπάνω “γάμους” απάντησε άμεσα ο Γιώργος Λίλτσης ενώνοντας τις δυνάμεις του με στελέχη και υποψηφίους του κ.Δεληγιάννη. Σε πρόσφατη ανακοίνωση εννέα στελέχη και υποψήφιοι που κατέβηκαν στις προηγούμενες εκλογές με την παράταξη “Αλλάζω την πόλη μου” καλούν όσους επιθυμούν να συμπαραταχθούν στο πλευρό του γιατρού και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για να αλλάξει η διοίκηση στον δήμο Παύλου Μελά. 

Το ψηφοδέλτιο του κ.Λίλτση αναμένεται να είναι ανανεωμένο κατά το ήμισυ, αφού φαίνεται πως έχει δώσει τα χέρια με στελέχη της περιοχής νέα ηλικιακά ή που δεν έχουν ασχοληθεί με τα κοινά στο παρελθόν. Σταδιακά θα ανακοινώνονται ονόματα, ενώ στα τέλη του 2023 σε δημόσια εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο κορμός του ψηφοδελτίου και το ανανεωμένο λογότυπο του συνδυασμού.

Βέβαια, τα χέρια με αρκετά πρόσωπα του δήμου δίνει και ο Δημήτρης Ασλανίδης, ο οποίος προς το παρόν έχει επιλέξει να δουλέψει πολύ μέσω κοινωνικών δικτύων. Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κάνει επαφές με άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών που ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται σε όλες τις δυνατότητές ενότητες, επιχειρώντας να δώσει “αέρα” ανανέωσης.

Θα διασταυρώσουν ξίφη Τσακίρης – Μπάτος στο Ωραιόκαστρο;

    Ο Παντελής Τσακίρης επίσημα μπορεί να μην έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα για τις εκλογές του 2023 ωστόσο όλα συνηγορούν στο ότι θα διεκδικήσει μία ακόμη τετραετία. Βέβαια, πέρα από την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου όπου σταθείς και όπου βρεθείς στο Ωραιόκαστρο ακούς πως παίζει πολύ και το όνομα του Σωτήρη Μπάτου.

    Ο αντιπεριφειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και γιος του πρώην δημάρχου Ωραιοκάστρου φαίνεται πως εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα προχωρώντας σε διερευνητικές επαφές. Ο Σωτήρης Μπάτος είναι ένα νέο πρόσωπο με εμπειρία αρκετών χρόνων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και σε θέσεις ευθύνης.

    Παρών στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση δηλώνει πως θα είναι και ο Παντελής Σκαρλάτος, ενώ κάτι φαίνεται πως ετοιμάζει και η παράταξη του πρώην δημάρχου, Αστέριου Γαβότση, με τον πρώην δήμαρχο να αφήνει στον “αέρα” να αιωρείται εμπλοκή με τα Κοινά.

Από το …φθινόπωρο εξελίξεις στον Δ.Δέλτα

    Σε πιο ήρεμους ρυθμούς κυλούν τα πράγματα στον Δήμο Δέλτα και οι όποιες εξελίξεις γύρω από τις υποψηφιότητες θα γίνουν γνωστές από το φθινόπωρο. Ο δήμαρχος, Γιάννης Ιωαννίδης, εξακολουθεί να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του λέγοντας χαρακτηριστικά πως ακόμη είναι νωρίς και πως υπάρχει ο χρόνος για σκέψη.

    Από την άλλη, ανάλογες σκέψεις κάνει και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Μίμης Φωτόπουλος. Στο τραπέζι έχουν πέσει και άλλες προτάσεις τις οποίες εξετάζει και δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα διεκδικήσει την επιστροφή του στην καρέκλα του δημάρχου. ‘Οπως υποστηρίζει και ο κ. Φωτόπουλος είναι νωρίς ακόμη για ανακοινώσεις, άλλωστε η ομάδα του είναι “δεμένη” και το μόνο που θα χρειαστεί για κάθοδο στην κάλπη θα είναι η προσθήκη νέων προσώπων.

Νέα πρόσωπα στον προεκλογικό “χορό” στους υπόλοιπους δήμους

Με δύο γνώριμους από τα …παλιά αναμένεται να αναμετρηθεί στις επόμενες εκλογές ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Θα έχει ως αντιπάλους του τον προερχόμενο από τη ΝΔ, Ηλία Ζαχάρη και τον Λάζαρο Ωραιόπουλο, από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη, δεν φαίνεται ιδιαίτερα να ανησυχεί ο επί 20 χρόνια δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου. Μάλιστα, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα ηγηθεί της παράταξης του Γιώργου Κυριλλίδη, ο οποίος έκανε γνωστό πως δεν θα είναι άλλη φορά υποψήφιος.

Πηγή: karfitsa.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement