Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Τι υποσχέθηκε ο Κ.Μητσοτάκης για το Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Published

on

Κατά την παρουσία του στην πόλη

Τη δέσμευσή του για ένα «υπερσύγχρονο Μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο ταυτόχρονα θα διαφυλάξει και τον μοναδικό πολιτιστικό θησαυρό της πόλης, γίνεται πραγματικότητα» εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσία του στην πόλη.

Σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο fm100 ο πρωθυπουργός είπε πως για πρώτη φορά τις προηγούμενες ημέρες έγινε δοκιμαστική διαδρομή του Μετρό καθ’ όλο το μήκος της βασικής γραμμής. Ωστόσο, εκτίμησε πως τα βασικά έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους και το Μετρό θα παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς του πρώτους μήνες του 2024.

Ειδικότερα, για τη δυτική Θεσσαλονίκη εξέφρασε το όραμα του να «της αποδώσουμε επιτέλους το σεβασμό, την προσοχή και την αξιοπρέπεια που της αρμόζει. Δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού όσοι ζουν στα δυτικά της πόλης. Και φυσικά εντός του σχεδιασμού μας, είναι ένα έργο το οποίο το μελετούμε -δεν είναι απλό έργο και χρειάζεται πολύ δουλειά προετοιμασίας- είναι και η επέκταση του Μετρό προς τα βορειοδυτικά».

Πρόσθεσε πως θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια για να ωριμάσουν όλες οι μελές. «Αποτελεί όμως αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου ότι το Μετρό θα φτάσει και στα δυτικά. Δεν θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Αλλά όλα τα μεγάλα έργα υποδομής, από κάποιους ξεκινούν. Μερικές φορές τα φέρνει έτσι η ζωή που τα ολοκληρώνουν άλλοι, εμείς όμως θα είμαστε αυτοί που θα ξεκινήσουμε την επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement