Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Την Τετάρτη η κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Εθνικό πένθος κηρύσσεται η 27η Οκτωβρίου, ημέρα της κηδείας

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στη Μητρόπολη Αθηνών, από τις 10 το πρωί της Τετάρτης και η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 2 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσει η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η κηδεία θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

Η Φώφη Γεννηματά πέθανε το μεσημέρι της Δευτέρας σε ηλικία 57 ετών στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν από τις 12 Οκτωβρίου μετά την υποτροπή της βασικής της νόσου.

Επίσης, εθνικό πένθος κηρύσσεται, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement