Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Το «πράσινο φως» για να ανεβάσουν ρολά περιμένουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Ξεκίνησαν να λαμβάνουν στα πρακτορεία μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό αναμένοντας τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

Αντίστροφα μετρούν οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων ΟΠΑΠ για την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους στη δυτική Θεσσαλονίκη, περιμένοντας να δοθεί το «πράσινο φως» από την 1η Φεβρουαρίου.

Την προσεχή παρασκευή θα μάθουν από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους και μετά από υποδείξεις των λοιμωξιολόγων για το εαν θα ανοίξουν και πάλι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Οι καταστηματάρχες έχουν ξεκινήσει ήδη να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Για το πιθανό άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ την 1η Φεβρουαρίου και τα μέτρα προστασίας που θα λάβει τόσο ο ίδιος όσο και ο υπόλοιπος κλάδος, μίλησε στο ditika.gr ο ιδιοκτήτης πρακτορείου, Θεόδωρος Μαυροματίδης στον Εύοσμο.

«Το πρώτο διάστημα θα είναι παγωμένο, λόγω των μέτρων διότι όπως λένε οι ειδικοί ανά 25 τ.μ. ένα άτομο. Η μικρή παραμονή στο χώρο δε βοηθάει την αγορά και ο τζίρος θα είναι σε πτώση», λέει χαρακτηριστικά.

«Τα μέτρα προστασίας που έχω πάρει είναι πλεξιγκλάς στα ταμεία, καθημερινό καθάρισμα του μαγαζιού με απολυμαντικά. Ο ΟΠΑΠ ζητά συνεχόμενο καθαρισμό των στυλών και άλλων ειδών, τα στυλό αλλάζουν χέρια σε δευτερόλεπτα δεν γίνεται κάθε λεπτό να τα απολυμαίνουμε», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ.Μαυροματίδη, όλο το 2020 ήταν «χαμένο» για τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. ‘Οπως αναφέρει, μετά το πρώτο lockdown ο κόσμος ήταν διστακτικός και δύσκολα έμπαινε σε ένα κατάστημα για να παίξει τυχερά παιχνίδια, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί μείωση στον τζίρο της τάξης του 50% – 60%.

Επιπλέον, «πλήγμα» αποτέλεσε το γεγονός ότι καλοκαίρι που λίγο άνοιξε η αγορά δεν υπήρχε στοιχηματικό κουπόνι, ενώ το δεύτερο lockdown ήρθε σε ένα δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου που θεωρείται από τα καλύτερα του έτους για τους πράκτορες του ΟΠΑΠ.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement