Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

«Τρέχουν» οι επαγγελματίες της εστίασης για την επαναλειτουργία στις 3/5

Πυρετώδεις προετοιμασίες -Τι λένε οι εστιάτορες και εργαζόμενοι

Σε «αγώνα δρόμου» έχουν επιδοθεί οι επαγγελματίες της εστίασης στη δυτική Θεσσαλονίκη προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους την δεύτερη μέρα του Πάσχα, 3 Μαϊου.

Οι καταστηματάρχες «τρέχουν να προλάβουν» καθώς πρέπει να ετοιμάσουν τα μαγαζιά τους βάσει των νέων αυστηρών μέτρων που προβλέπονται για το άνοιγμα της εστίασης. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, στα μπαρ, στα καφέ, στα εστιατόρια και τα ταχυφαγεία θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 2 τ.μ., ενώ σε κάθε τραπέζι θα κάθονται έως έξι άτομα.

«Θα είναι δύσκολο στην αρχή, διότι θα μας κυνηγάνε όλη μέρα οι επιθεωρητές και εμείς θα κυνηγάμε τους πελάτες για τις αποστάσεις. Τις πρώτες μέρες θα υπάρχει πολύ δουλειά, καθώς ο κόσμος θα βγει να απολαύσει τον καφέ ή το φαγητό αλλά μετά τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν τα προβλήματα για όλους», ανέφερε στο ditika.gr ο Αχιλλέας Καραγκούνης, εστιάτορας στον Εύοσμο.

«Η κατάσταση θα είναι αρκετά δύσκολη, η εκκίνηση αυτή κοστίζει σε όλα τα μαγαζιά εστίασης πάρα πολλά χρήματα με δεδομένο το «λουκέτο» των έξι μηνών η κατάσταση δυσκολεύει όλο και περισσότερο. Ευτυχώς ανοίγουμε αλλά με σκληρά μέτρα, οπότε ένα μαγαζί το οποίο έχει μικρό εξωτερικό χώρο θα δυσκολευτεί να κάνει κατανάλωση με τις αποστάσεις που ζητάνε. Η ανταπόκριση του κόσμου θα είναι μεγάλη γιατί ο κόσμος ήταν τόσο καιρό κλεισμένος. Αυτή η αλυσίδα σε παρακινεί να παλέψεις, να προσπαθήσεις και να στηρίξει ο ένας τον άλλον», πρόσθεσε από την πλευρά του στο ditika.gr εργαζόμενος.

Αυτό το διάστημα οι επιχειρηματίες της εστίασης προχωρούν σε όλες τις απαραίτητες εργασίες ενώ βρίσκονται με τη …μεζούρα στα χέρια προκειμένου να μετρήσουν τις απαιτούμενες αποστάσεις στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement