Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ζεϊμπέκικο, βαλς, χιπ χοπ σε …αμπαλάζ

Published

on

Χαρίζουν μέχρι και πακέτα εκμάθησης χορού φέτος οι Θεσσαλονικείς

Ζεϊμπέκικο, αργεντίνικο τάνγκο, λάτιν, χιπ χοπ και όλα τα είδη χορού μπήκαν φέτος στο σάκο του Άη Βασίλη καταλαμβάνοντας περίοπτη θέση κάτω από το δέντρο. Όλο και περισσότεροι είναι οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι αναζητώντας πρωτότυπα και διαφορετικά δώρα, επιλέγουν να χαρίσουν πακέτα …εκμάθησης χορού σε αγαπημένα τους πρόσωπα, με τους αποδέκτες να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και αλλαγές επιλέγοντας το είδος του χορού που ταιριάζει στις προτιμήσεις και τον χαρακτήρα τους.

   Οι δωροκάρτες χορού έκαναν την εμφάνισή τους πριν από μερικά χρόνια. Ξεκίνησαν από τα μελλόνυμφα ζευγάρια που έκαναν μαθήματα χορού για τη γαμήλια δεξίωση, με το καθιερωμένο βαλς και το ζεϊμπέκικο να πρωταγωνιστούν. Συνήθως οι κουμπάροι ήταν αυτοί που έκαναν δώρο την ταχύρρυθμη εκμάθηση στο ζευγάρι, προκειμένου να εντυπωσιάσει στη δεξίωση, ενώ φέτος οι χοροί μπήκαν σε συσκευασία δώρου για όλους, για την εορταστική περίοδο, όπως σημειώνουν ιδιοκτήτες σχολών χορού.

   «Βάλαμε σε …αμπαλάζ τους χορούς όλων των ειδών. Είναι μια δωροκάρτα, ένα τυλιγμένο πακέτο που δεν είναι ένα απλό δώρο, είναι δώρο ζωής, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες τριών έως 93 ετών, γιατί όλοι μπορούν να χορέψουν. Είναι σημαντικό να δίνουμε με το δώρο αυτό τη δυνατότητα στα αγαπημένα μας πρόσωπα να αλλάξουν τη ζωή τους, να ανοίξουν έναν νέο κύκλο κοινωνικότητας, να μπουν στον μαγικό κόσμο του χορού», εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Κώστας Αθανασιάδης, μέλος του πανελλήνιου σωματείου ιδιοκτητών σχολών χορού Ελλάδας και ο παλαιότερος δάσκαλος πολυπολιτιστικών χορών, όπως λέει, στη Θεσσαλονίκη.

   Ειδικά φέτος, σύμφωνα με τον κ. Αθανασιάδη, μετά την αποχή για πολλούς μήνες από το χορό λόγω της πανδημίας, αρκετές είναι οι σχολές που παρέχουν τη δυνατότητα να δωρίζονται …βήματα χορού και μέσω των ειδικών καρτών με πολλά και διάφορα προγράμματα, όλων των ειδών, οι παραλήπτες να μάθουν από μοντέρνο μέχρι παραδοσιακό. Σε περίπτωση μάλιστα που ο Άη Βασίλης …μπερδευτεί και παραδώσει «λάθος» πακέτο, οι αλλαγές γίνονται δεκτές. «Το δώρο εκμάθησης χορού λειτουργεί όπως σε όλα τα δώρα. Εμπεριέχει και κάρτα αλλαγής. Αν αρέσει σε κάποιον, για παράδειγμα, το δωρικό ζεϊμπέκικο και λάβει δώρο για λάτιν δεν χρειάζεται να απαρνηθεί τα αγαπημένα του λικνίσματα, μπορεί να το αλλάξει με οποιοδήποτε είδος χορού. Έχουμε περιπτώσεις που έχουν λάβει τη δωροκάρτα στη διάρκεια των Χριστουγέννων και έχουν επιλέξει ακόμη και δυο είδη χορών, οπότε θα μπουν σε δυο τάξεις, με συχνά εκ διαμέτρου αντίθετα …βήματα» εξηγεί και τονίζει ότι το νούμερο ένα είδος χορού που «φεύγει» για εφήβους, είναι τα ακροβατικά και η χιπ χοπ.

   Σε πολλές περιπτώσεις, όπως σημειώνει ο κ. Αθανασιάδης, ο οποίος διδάσκει χορό τριάντα χρόνια, οι συγγενείς ετοιμάζουν κάρτες για τους παππούδες και τις γιαγιάδες, για τους οποίους θα είναι και μια καλή ευκαιρία για σωματική άσκηση και ευεξία. Πολλοί είναι και αυτοί που επιλέγουν για τον σύντροφό τους διπλή εκμάθηση για να ξεκινήσουν παρέα μαθήματα με την έναρξη της νέας χρονιάς. Όσο για την τιμή, αυτή έχει διακύμανση και αυξομειώνεται ανάλογα με τη διάρκεια των μαθημάτων που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος.

Πηγή: ΑΠΕ

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement