Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Αυξήθηκαν τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ στον Δ.Κορδελιού – Ευόσμου λόγω των «κόκκινων» μέτρων

Published

on

‘Ολες οι ημερήσιες δράσεις της Συντονιστικής Επιχείρησης Διαχείρισης Covid-19.

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη σύσκεψη της ημέρας (Δευτέρα 22.2.2021) στην οποία συμμετείχαν εκτός από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Covid 19 και οι δύο Εμπορικοί Σύλλογοι του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και έγινε ο απολογισμός των ημερησίων δράσεων.

Σύμφωνα με τον συντονιστή κ. Χρήστο Ταξίδη, κοινό αίτημα των Εμπορικών Συλλόγων είναι η συμπαράσταση και ενίσχυση των ενεργειών τους προς τα αρμόδια Υπουργεία από τον Δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό. Τα αιτήματα των συλλόγων έγιναν δεκτά και ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στον εμπορικό κόσμο, ο οποίος πλήττεται οικονομικά για μια ακόμη φορά. Όπως τόνισε ο κ. Μανδαλιανός: «Είμαστε στο πλευρό σας και θα ενισχύσουμε τις δίκαιες προσπάθειες σας με όσα μέσα διαθέτουμε και όποτε μας ζητηθεί». Ο Δήμαρχος και η συντονιστική επιτροπή, ενημέρωσαν για το σχεδιασμό αντιμετώπισης του lock down και ανέφεραν ότι θα είναι στο πλευρό των Επαγγελματικών Συλλόγων και την επόμενη μέρα.

# Αναφορικά με τους μαθητές που διαμένουν στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και φοιτούν σε σχολεία εκτός του Δήμου, ο συντονιστής της Επιτροπής Διαχείρισης Covid -19 κ. Χρήστος Ταξίδης είχε αλλεπάλληλες επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας, υποστηρίζοντας το δικαίωμα των μαθητών να παρακολουθήσουν τη φυσική τους τάξη.Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και αύριο στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα γονέων και μαθητών.

# ‘Εγινε επαφή με τον Δ/τη του ΟΑΣΘ και τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών αυξήθηκαν.

#Έγινε γραπτό αίτημα προς την Αστυνομική Δ/νση Θεσσαλονίκης και ζητήθηκε αύξηση της επιτήρησης κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε όλο το Δήμο, καθώς και ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας κατά τις πρωινές ώρες. Η αστυνομική Δ/νση υποσχέθηκε ότι θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του Δήμου.

#Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διενέργεια Rapid Test στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Πολιτεία Ευόσμου.

#Αύριο Τρίτη 23.2.2021 στις 8.00πμ προγραμματίστηκε συνάντηση με τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας και Δημοτικούς Υπαλλήλους των οποίων τα τμήματα τελούν υπό αναστολή εργασίας, προκειμένου να ενημερωθούν για τον τρόπο επιτήρησης των κοινόχρηστων χώρων, δρόμων, πλατειών κλπ και τις συστάσεις που θα κάνουν στους δημότες, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο στις περιπτώσεις μη τήρησης και εφαρμογής των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας.

#Αύριο Τρίτη 23.2.2021 κλειδώνουν οι παιδικές χαρές και θα γίνει μονοδρόμηση του πεζόδρομου της οδού Αντ. Τρίτση, επειδή παρατηρήθηκε -λόγω των καλών καιρικών συνθηκών- μεγάλη προσέλευση δημοτών κάθε ηλικίας.

#Αύριο Τρίτη 23.2.2021, θα πραγματοποιηθούν Rapid Test στο Αμφιθέατρο του Πεζοδρόμου Εθνικής Αντίστασης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού από τις 10:00π.μ.- 3:00μ.μ.

#Καθημερινά από τις πρωινές ώρες έως και τις 5.30μμ όλη η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας θα βρίσκεται στους δρόμους κάνοντας, ελέγχους και συστάσεις προς τους δημότες, ενώ μετά τις 5.30μμ την τήρηση των μέτρων προστασίας και τη φύλαξη της ιδιωτικής περιουσίας θα αναλαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία.

#Έγινε τοποθέτηση αφισών της συντονιστικής επιτροπής με κοινωνικά μηνύματα σε προθήκες καταστημάτων κι ελεύθερους χώρους.

#Προς ενημέρωση των δημοτών αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου www.kordelio-evosmos.gr, στον λογαριασμό του Δήμου στο Facebook και προωθήθηκαν στα ΜΜΕ , αναλυτικά τα μέτρα που εφαρμόζονται στο Δήμο λόγω του lockdown, οι πρώτες ενέργειες που πήρε η Συντονιστική Επιτροπή, η αφίσα και το δελτίο τύπου των δύο επόμενων rapid-test που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο (Τρίτη στο αμφιθέατρο Κορδελιού και την Τέταρτη στην πλατεία Ευόσμου).

#Την Πέμπτη 25-2-2021 θα πραγματοποιηθούν rapid-test στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο Ευόσμου στην περιοχή της Ηλιούπολης και την – Παρασκευή 26-2-21 στο 7ο Δημοτικό σχολείο Ευόσμου. Ωράριο rapid test 10:00-15:00.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement