Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

‘Αναψαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε …εποχή Covid

Published

on

Κάτω από ιδιαίτερα πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω κορονοϊού φωταγωγήθηκαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου.

Κάτω από ιδιαίτερα πρωτόγνωρες συνθήκες και σε μια ολότελα διαφορετική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, την οποία υπαγορεύει η αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων που ισχύουν για την προστασία, την ασφάλεια και τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19, ο Δήμαρχος κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός φωταγώγησε τα δύο χριστουγεννιάτικα δέντρα στις δημοτικές ενότητες Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 11.12.20202, στις 5.30 το απόγευμα, στο πλαίσιο μιας λιτής και καθαρά εθιμοτυπικής τελετής και υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων καλάντων και ύμνων χωρίς τους μικρούς και μεγάλους συνδημότες μας, τις χορωδίες μας, τα Αγιοβασιλάκια και τα αγγελάκια μας, φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Ευόσμου από τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Μανδαλιανό.

Την ίδια μέρα με μία ώρα διαφορά, ο Δήμαρχος φωταγώγησε και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλημμυρισμένη – όχι από κόσμο- αλλά από Χριστουγεννιάτικες μελωδίες Πλατεία Σκρα στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού.

“Οι φετινές γιορτές είναι διαφορετικές για όλους μας. Βιώνοντας ως ανθρωπότητα μια πρωτοφανή δοκιμασία, μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, είμαστε υποχρεωμένοι να ανατρέψουμε τους προγραμματισμούς μας και την καθημερινότητά μας. Σε πείσμα ωστόσο των δύσκολων καιρών που ζούμε, εμείς στέλνουμε το δικό μας αισιόδοξο μήνυμα – το μήνυμα της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς -προσδοκώντας πως με δύναμη ψυχής, με ενότητα και ομόνοια θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και θα βγούμε νικητές. Ευελπιστώντας πως ο εορταστικός διάκοσμος των ημερών θα καταφέρει να φωτίσει την ψυχολογία και τη διάθεσή μας, εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα με υγεία – το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου – με δύναμη, ελπίδα, αντοχή και προπάντων αισιοδοξία!” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

«Φέτος το ακριβότερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας και σ αυτούς που αγαπάμε, είναι να μείνουμε όλοι ασφαλείς. Να είμαστε αισιόδοξοι, να στολίσουμε και να φωτίσουμε το σπίτι μας- και ειδικά φέτος – περισσότερο από ποτέ, όχι μόνο γιατί το φως διαλύει τον φόβο και το σκοτάδι, αλλά γιατί το φως των Χριστουγέννων έχει μια μαγική δυνατότητα να δυναμώνει την χαρά, την αισιοδοξία, και την ελπίδα όλων μας για ένα καλύτερο αύριο που ευχόμαστε να έρθει με την νέα χρονιά, Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, τις ενορίες μας για τον στολισμό των εκκλησιών, τους συνδημότες μας για τον στολισμό των σπιτιών και των μπαλκονιών, κυρίως όμως τους πληγέντες καταστηματάρχες μας, οι οποίοι συμμετέχουν στην γιορτινή ατμόσφαιρα ακόμη και με τον στολισμό των κλειστών καταστημάτων τους» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθηνά Παμπουκίδου, στέλνοντας προς όλους το μήνυμα ότι για να γιορτάσουμε του χρόνου όπως παλιά και όλοι μαζί, φέτος πρέπει να μείνουμε στα σπίτια μας… ασφαλείς».

Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι: Κοινωνικής Προστασίας και ΚΕΠ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, Αθλητισμού κ. Μαρία Γαβαλά, Οικονομικών κ. Κώστας Αμανατιάδης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Χρήστος Δεμερτζής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Ευόσμου κ. Παναγιώτης Φωτιάδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Σταυρίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Όλγα Νέδου Αθανασιάδου, κ. Χρήστος Αντίνου ενώ την Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού εκπροσώπησε η τοπική σύμβουλος κ. Νίνα Χαρατζίδου.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement