Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Δ. Κορδελιού Ευόσμου: Στους πυρόπληκτους της Ευβοίας 4 φορτηγά με τα είδη πρώτης ανάγκης

Published

on

Δημότες κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του δήμου

Τέσσερα μικρά φορτηγά με 517 μικρά και μεγάλα κιβώτια γεμάτα αγάπη και χιλιάδες εγκάρδιες ευχές δύναμης και συμπαράστασης για γρήγορη αποκατάσταση των καταστροφών, για άμεση πολεοδομική και περιβαλλοντική αναγκρότηση και ταχύτατη οικονομική επανεκκίνηση των τοπικών κοινωνιών, από την πύρινη λαίλαπα που κατάστρεψε τα πάντα στο πέρασμα της, απέστειλε σήμερα ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, οι δημότες και οι τοπικοί φορείς, στους πυρόπληκτους Ευβοίας, με την ελπίδα να συμβάλλουν – έστω και στο ελάχιστο- στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.

Δημότες κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του δήμου. Η προσέλευση τους στα σημεία συγκέντρωσης ήταν συγκινητική, αθρόα και πρωτοφανής.

Μετά από επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς τα 517 κιβώτια αποστέλλονται στον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας οι οποίοι και θα τα διανέμουν στους πυρόπληκτους Ευβοίας, ενώ οι ζωοτροφές θα παραδοθούν στις φιλοζωικές οργανώσεις.

Την δράση οργάνωσε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος –Πρασίνου κ. Αλεξάνδρα Κορωνίδου με την στήριξη των Κοινοτικών Συμβούλων Μαρίας Γκαγκανιάρη και Ηλία Χλωρού.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "XPRESS ACS ACS Τα πάντα, παντού. w.acscourier.gr"

«Κάθε συνδημότης μας κι ένας δυνατός κρίκος συμπαράστασης, στην μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης που απλώνεται καθημερινά από δήμο σε δήμο σε όλη την Ελλάδα. Ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ και όλοι μαζί Δήμος και Δημότες στρατευθήκαμε στην «Συμμαχία Ευθύνης και Αλληλεγγύης» για την στήριξη των πυρόπληκτων Δήμων, ώστε κανένας Δήμος και κανένας πολίτης να μην μείνει μόνος του και σε αυτή τη δοκιμασία. Ευχαριστούμε όλους τους συνδημότες μας που για άλλη μια φορά μπήκαν στην πρώτη γραμμή του κοινωνικού μετώπου στήριξης , αναδεικνύοντας το ανθρώπινο πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, συγχαίροντας όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

«Για άλλη μια φορά ο δήμος μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στήριξης προς τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα της φωτιάς. Οι συνδημότες μας, γεμάτοι ενσυναίσθηση και φιλότιμο προσφέρουν από καρδιάς ότι περισσότερο και ότι καλύτερο μπορούν στους πυρόπληκτους. Δήμος και δημότες προτάξαμε τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη και όλοι μαζί συγκεντρώνουμε και στέλνουμε 517 κιβώτια και δέματα αγάπης. Τους ευχαριστούμε όλους πολύ. Με πράξεις όπως αυτή αποδεικνύουμε ότι η αλληλεγγύη βρίσκεται πάνω απ΄ όλα και οι ανθρώπινες ανάγκες πρώτα απ’ όλα» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πρασίνου κ. Αλεξάνδρα Κορωνίδου.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν είναι :

Συσκευασμένα τρόφιμα, χυμοί, εβαπορέ, φρυγανιές, μπισκότα, κρουασάν κ ά. ΦΑΡΜΑΚΑ Depon, Panadol , κρέμες εγκαύματων, φυσικά δάκρυα, φυσιολογικοί οροί, αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, betadin, γάζες παντός τύπου κ.α

Λευκά είδη: Σεντόνια, μαξιλαροθήκες, πετσέτες, σκεπάσματα ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Χαρτί υγείας, κουζίνας, απορρυπαντικά, μωρομάντηλα, πάνες, σερβιέτες, είδη ατομικής υγιεινής κ.α ζωοτροφές για σκύλους κα γάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κάλεσμα του Δήμου ανταποκρίθηκαν εκτός από τους συνδημότες μας και πολλοί κάτοικοι άλλων περιοχών, όπως από την Τούμπα, το Ρετζίκι, το Φύλιρο, τους Αμπελόκηπους κ.α

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement