Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Κορδελιό – Εύοσμος: Οργή δήμου για τις κακοτεχνίες στον περιφερειακό

Σχεδιάζει εξώδικο προς την Εγνατία Οδό Α.Ε

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά, με εξώδικο διαμαρτυρία εναντίον της Εγνατίας Οδού Α.Ε, διεκδικώντας την παραλαβή του έργου που αφορά σε μεγάλο τμήμα της περιφερειακής οδού στα διοικητικά του όρια αφήνει ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, προκειμένου να προβεί σε σειρά παρεμβάσεων για να ενισχύσει την οδική ασφάλεια και να θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή άνωθεν του περιφερειακού.

Η νέα δημοτική αρχή,αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της έδωσε προτεραιότητα στα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο δρόμο, με ευθύνη της Εγνατίας Οδού, όπως κακοτεχνίες και ρηγματώσεις στο οδόστρωμα που είναι επικίνδυνες για τους οδηγούς, η έλλειψη δικτύου ομβρίων που έχει ως αποτέλεσμα να πλημυρίζει η περιοχή άνωθεν της περιφερειακής, καθώς και η μη παραλαβή των ασανσέρ στις δύο πεζογέφυρες του περιφερειακού που είναι αναγκαίες για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Η δημοτική αρχή έχει εκφράσει την έντονη ενόχλησή της για την καθυστέρησή τους, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Εγνατία Οδό Α.Ε, σημειώνοντας ότι οι πεζογέφυρες κατασκευάστηκαν από τον συγκεκριμένο φορέα, όταν έγινε ο περιφερειακός δρόμος.

Την ίδια ενόχληση εξέφρασε και η μείζονα αντιπολίτευση στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου με τον επικεφαλής της Κλεάνθη Μανδαλιανό να μιλά για σοβαρές εκκρεμότητες που άφησε πίσω της η Εγνατία Οδός, τις οποίες, όπως είπε, συνεχίζουν να πληρώνουν οι πολίτες.

«Το θέμα είναι ‘αγκάθι’ για το δήμο. Με ευθύνη της Εγνατία Οδού στην περιφερειακή υπάρχουν κακοτεχνίες, έχουν γίνει ζημιές σε αρδευτικά συστήματα πάνω στην οδό Τρίτση, στον φωτισμό, ενώ το πάρκο άνωθεν του περιφερειακού έχει υποστεί καθίζηση και έχουν χαλάσει κάποια παραπετάσματα και οι πεζογέφυρες που δεν έχουν παραδοθεί, όπως και τα ασανσέρ τους» τόνισε ο κ. Μανδαλιανός, σχολιάζοντας παράλληλα με δηκτικό τρόπο ότι μέσα σε όλα αυτά «υπάρχει και μια Περιφέρεια που σφυρίζει κλέφτικα και προσπαθεί να πετά το μπαλάκι στην διοίκηση του δήμου».

Μας κρατούν στον… πάγο, αλλά υπάρχει και άλλος δρόμος

Κληθείς να απαντήσει στην επερώτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης και Έργων Στέλιος Διακάκης, τόνισε ότι δυστυχώς ο δήμος δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση, καθώς οι ζημίες και οι κακοτεχνίες, τις οποίες παραδέχθηκε ότι υπάρχουν, είναι αποκλειστική ευθύνη της Εγνατίας Οδού, που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που δεν το έχει παραδώσει ακόμη στον δήμο.

«Ο δήμος μας δεν έχει προβεί σε διοικητική παραλαβή του έργου που έγινε στην περιφερειακή οδό από την Εγνατία Οδό. Έχουμε ασκήσει ιδιαίτερη πίεση στην διεύθυνση και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας και εγώ προσωπικά και ο δήμαρχος, αλλά δυστυχώς μα κρατούν στον.. πάγο όπως άλλωστε έκαναν και στην προηγούμενη διοίκηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Διακάκης.

«Από την άλλη όμως», πρόσθεσε «πληροφορούμαστε ότι η Περιφέρεια έχει κάνει κάποιες παρατηρήσεις στην Εγνατία Οδό, η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται».

Και επειδή τα προβλήματα είναι πολλά για τους πολίτες και ο δήμος δεν νομιμοποιείται να παρέμβει σε αυτή τη φάση, οα αντιδήμαρχος είπε πως «είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε την παραλαβή, ακόμη και αν χρειαστεί να κινηθούμε νομικά, ούτως ώστε να κάνουμε τα έργα που απαιτούνται από ίδιους πόρους και να διεκδικήσουμε στην πορεία την αποζημίωση από την εν λόγω εταιρεία».

Στο θέμα της νομικής παρέμβασης αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κ. Μανδαλιανός προτείνοντας στη διοίκηση του δήμου να προσχωρήσει σε εξώδικη διαμαρτυρία. «Σε αυτό θα σας στηρίξουμε, γιατί έχουμε γίνει αντικείμενο εμπαιγμού, από την Εγνατία Οδό αλλά και από κάποιους παράγοντες στην Περιφέρεια. Πρέπει να το δούμε το θέμα, γιατί εκατοντάδες πολίτες υποφέρουν από την έλλειψη φωτισμού, της άρδευσης και από το αποχετευτικό δίκτυο που και αυτό έχει προβλήματα και εν τέλει ο περιφερειακός δρόμος θυμίζει το Γεφύρι της Άρτας» υπογράμμισε.

Πηγή: makthes.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement