Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Πολυθεματική Ημερίδα για την «Κοινωνική Ένταξη & Επαγγελματική Αποκατάσταση των ΑμεΑ»

Published

on

Στον απόηχο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ, με στόχο να συμβάλλει στην εξάλειψη της απομόνωσης, της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και της αποδοχής της διαφορετικότητας των ΑμεΑ,γ) στην ανάδειξη της ικανότητας για απασχόληση, αλλά και της εργατικότητάς τους στα δίκαια αιτήματα τους, στα δικαιώματα και τις δυνατότητες τους οργανώνει, στον απόηχο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου Πολυθεματική Ημερίδα με θέμα «Κοινωνική Ένταξη & Επαγγελματική Αποκατάσταση των ΑμεΑ».

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου Μ. Αλεξάνδρου 57, στις 12.00.

Η Ημερίδα θα αναδείξει την δημιουργία, το έργο και τα αποτελέσματα των «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Ένταξης- Κοιν.Σ.Επ.», οι οποίες αφορούν στην επαγγελματική -οικονομική και κοινωνική ένταξη των ατόμων που ανήκουν στις Ευπαθείς και Ευάλωτες Ομάδες, στέλνοντας προς όλους το μήνυμα ότι επειδή η Αναπηρία δεν είναι επιλογή κανενός και ανά πάσα στιγμή ο καθένας στη ζωή του, μπορεί να κληθεί να την αντιμετωπίσει, για αυτό και μας αφορά όλους η αποδοχή και η διαχείριση της.

Όπως είναι γνωστό η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις τοπικές κοινωνίες, να στρέψουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης και της αποδοχής σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση ενημέρωσης και υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Επιδιώκει επίσης να επιστήσει την προσοχή όλων στο γεγονός ότι το κέρδος από την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής είναι συνολικό και μας αφορά όλους.

Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία, υπολογίζεται στο 1 εκατομμύριο. Τα στοιχεία στηρίζονται σε ποσοστά του Π.Ο.Υ και των επίσημων φορέων του κράτους.

«Η Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ είναι μια αφορμή αφύπνισης ότι ανά πάσα στιγμή όλοι είμαστε εν δυνάμει Άτομα με Αναπηρία. Ειδικά σήμερα που το δεδομένο και το αυτονόητο παραχώρησε την θέση του, στο αβέβαιο και το εφήμερο, γιατί καθημερινά εξ αιτίας μιας ασθένειας ή ενός ατυχήματος, μπορεί να βρεθεί ο καθένας μας , στη θέση ενός κωφού, ενός τυφλού ή ενός κινητικά αναπήρου. Μακάρι να μη συμβεί ποτέ τίποτε και σε κανέναν αλλά δεν είναι στο χέρι μας. Για αυτό και η σημερινή ημέρα δεν έχει την έννοια της επετείου και του εορτασμού, αντίθετα λειτουργεί ως υπενθύμιση εκπλήρωσης των δίκαιων αιτημάτων , δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων των ΑμεΑ. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά είμαστε όλοι ίσοι. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να «βρεθούμε στην θέση τους», να τολμήσουμε έστω και νοερά να διασχίσουμε μια μικρή απόσταση όχι με τα πόδια μας, αλλά με το αμαξίδιο τους» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, προσκαλώντας μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ, κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή τους δημότες να παρακολουθήσουν την ημερίδα η οποία θα επικεντρωθεί στα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης , στην κοινωνική αποδοχή της διαφορετικότητας και στην άρση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Παράλληλα στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου, θα υπάρχουν δύο εκθέσεις. -Έκθεση βιβλίων με θέμα την «Αναπηρία» από τον Εκδοτικό Οίκο «ΜΟΛΥΒΙ» και -Εκθεση προϊόντων της Κοιν.Σ.Επ « ΦΥΣΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας και προστασίας κατά της πανδημίας στον μικτό χώρο του Κινηματοθεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο. Κατά την είσοδό είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νόσησης καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement