Δήμος Κορδελιού Ευόσμου
Πρόταση να ανακηρυχθεί η Μιμή Ντενίση επίτιμη δημότης Κορδελιού Ευόσμου
Η διάσημη ηθοποιός σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο Κορδελιού
Ράγισε καρδιές και άγγιξε ψυχές με τον ειλικρινή, σαφή και απόλυτα κατανοητό της λόγο, μαγνήτισε τα βλέμματα με την απλότητα της, κέρδισε τις εντυπώσεις με την αφοπλιστική της αμεσότητα και καθήλωσε το κοινό που από νωρίς το απόγευμα κατέκλυσε το αμφιθέατρο Κορδελιού, για να την θαυμάσει από κοντά, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις ψυχές όλων. Μεγάλη πρωταγωνίστρια του επετειακού ταξιδιού 1922-2022 ήταν η διάσημη Ελληνίδα ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης κ. Μιμή Ντενίση.
Με ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα οι απόγονοι 3ης , 4ης και 5ης γενιάς Μικρασιατών προσφύγων υποδέχθηκαν στον δεύτερο μεγαλύτερο και προσφυγικό Δήμο της Βορείου Ελλάδος-τον οποίο ίδρυσαν πρόσφυγες του 1922 Σμυρνιοί, Κορδελιώτες, Κουκλουτζαλήδες και Χαρμανκιώτες – τον Δήμο «ΝΕΟΥ» Κορδελιού – Ευόσμου,την μεγάλη Κυρία του Θεάτρου, η οποία ασταμάτητα επί δύο ώρες υπέγραφε βιβλία της, αγκαλιάσθηκε, φωτογραφήθηκε και μίλησε με όλο τον κόσμο, σε μια βραδιά που γέμισε τα μάτια πολλών με δάκρυα μνήμης και συναισθήματα συγκίνησης για κείνους που έγραψαν την ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου, επέλεξαν την 9η Σεπτεμβρίου 1922, την μαύρη Ημέρα που η Σμύρνη παραδόθηκε στους Τούρκους, την μέρα της μεγαλύτερης εθνικής συμφοράς στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού, για να οργανώσουν την μεγάλη επετειακή εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, με τιμώμενο πρόσωπο την ηθοποιό, θεατρική συγγραφέα και σκηνοθέτη κ. Μιμή Ντενίση, η οποία αφού ολοκλήρωσε την μακροχρόνια έρευνα της, σε ελληνικά και ξένα ιστορικά και διπλωματικά αρχεία, παρέδωσε σε όλους τους Έλληνες την ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ για την Μικρασιατική Καταστροφή και αφήνει ως παρακαταθήκη στην νυν και στις επόμενες γενιές, την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, μέσα από την Τέχνη του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Λογοτεχνίας, συμβάλλονταςκαθοριστικά στην διάσωση, την διατήρηση και την διάδοση της, διεθνώς!
Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του τόνισε ‘ Το 1922 είναι ένα έτος ορόσημο για την νεοελληνική ιστορία και η εικόνα την φλεγόμενης Σμύρνης τα ξημερώματα της 14ηςσεπτεμβρίου με τους χιλιάδες Έλληνες πρόσφυγες πλέον να αναζητούν στην προκυμαίας τρόπο διαφυγής συμπυκνώνει ολόκληρο το δράμα της Μικρασιατικής καταστροφής. Μπορεί να λείπουν από την μνήμης των νεότερων γενεών οι εικονες από την Σμύρνη και τις άλλες αγαπημένες και αλησμόνητες πατρίδες αλλά ζουν μέσα από τα τραγούδια, τα μνημεία, τα βιβλία, και τις εκδηλώσεις όπως αυτή εδώ η σημερινή προς τιμήν της κ. Ντενίση που έκανε εικονες αυτό που θέλουμε να καταγραφεί στην μνήμη των νέων παιδιών για την Μικρασιατική Καταστροφή. Στις δύσκολες μέρες που περνά ο κόσμος οι τραγωδίες αυτές δεν μπορεί πάρα να εμπνέουν εθνική ενότητα και εγρήγορση. Αυτό σημαίνει άλλωστε πατριωτισμός. Να βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας. Να πορευόμαστε με σύνεση και διορατικότητα. Να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την προάσπιση των δικαίων και των δικαιωμάτων μας για την αξιοποίηση των δεδομένων και των προοπτικών που διαμορφώνονται στη γειτονιά μας και την Ευρώπη για την ανάπτυξη και την πρόοδο της πατρίδας μας για την περηφάνεια και τη δύναμη του απανταχού Ελληνισμού’
« Εννέα Σεπτεμβρίου σήμερα -μαύρη ημέρα της παράδοσης της Σμύρνης στους Τούρκους κι είμαστε παρόντες – σε μια σημαντική συνάντηση. Σήμερα ζούμε μια ιστορική στιγμή, 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, συναντώνται στον τόπο μας, η «Ζώσα Μνήμη» με την «Ζώσα Ιστορία». Ό,τι δηλαδή διατηρήσαμε ΕΜΕΙΣ που είναι η κοινή μας Μικρασιατική ΜΝΗΜΗ και ό,τι πάλι ΕΜΕΙΣ συνεχίζουμε που είναι η κοινή μας ΙΣΤΟΡΙΑ. Για αυτό κι εμείς, είμαστε ως οφείλαμε ΕΔΩ , για να αποτίσουμε φόρο τιμής και μνήμης σε ΕΚΕΙΝΟΥΣ που διωγμένοι και ταλαιπωρημένοι έφθασαν το 1922 ΕΔΩ. Πρωτοκατοίκησαν ΕΔΩ. Δημιούργησαν ΕΔΩ την οικογένεια τους. Έχτισαν ΕΔΩ το σπίτι τους. Ξεκίνησαν ΕΔΩ από την αρχή και από το μηδέν την ζωή τους. Και όταν λέμε «ΕΔΩ» εννοούμε στον άλλοτε Κουκλουτζά- και σημερινό Εύοσμο, στο άλλοτε Χαρμανκιοι και σημερινό Ελευθέριο και στο παντοτινό νυν και αεί Νέο Κορδελιό στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα, και αναρωτιέμαι υπάρχει άραγε καλύτερη και μεγαλύτερη απόδειξη ΜΝΗΜΗΣ και ΕΥΓΜΩΣΥΝΗΣ προς ΕΚΕΙΝΟΥΣ, από την ονομασία του Δήμου μας, αφού ακόμη και σήμερα 100 χρόνια μετά, το πρώτο όνομα στο νέο Καλλικρατικό μας δήμο είναι αφιερωμένο και μας παραπέμπει απευθείας στο ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ της ψυχής μας και το δεύτερο όνομα στον ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΚΟΥΚΛΟΥΤΖΆ- τον ΕΥΟΣΜΟ του νου και της καρδιάς μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός τονίζοντας ότι αυτήν την ιστορική μέρα, υποδεχόμαστε στον μεγάλο προσφυγικό μας Δήμο, τιμούμε και χειροκροτούμε την διάσημη Ελληνίδα- ηθοποιό, συγγραφέα, θεατρική και κινηματογραφική παραγωγό, αγαπημένη μας Μιμή Ντενίση, η οποία είναι η ΠΡΩΤΗ που έκανε κινηματογραφική ταινία την πιο αιματοβαμμένη σελίδα της νεότερης ιστορίας μας. Κάτι που ΔΕΝ έκανε ποτέ ΚΑΙ κανένας έως τώρα και απευθυνόμενος στην κυρία Ντενίση της είπε: Με το θεατρικό σας και με την ταινία σας ΔΕΝ γράψατε ΙΣΤΟΡΙΑ αλλά περάσατε στην ΙΣΤΟΡΙΑ. Μακάρι κ. Μιμή Ντενίση να σας μιμη…θούν κι άλλοι».
«Είμαι γέννημα θρέμμα Νέο-Κορδελιώτης Θεσσαλονικιός και Ιερέας στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τον οποίο έχτισαν μαζί με τα σπίτια τους, οι πρόσφυγες Κορδελιώτες και Παπασκαλιώτες και στον τόπο έδωσαν το όνομα της αλησμόνητης πατρίδας τους «ΝΕΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ», το οποίο είναι σημείο ιστορικής και συχνής αναφοράς στην ταινία σας κ. Ντενίση. Κύριε Δήμαρχε καταθέτω πρόταση να ανακηρυχθεί η κ. Μιμή Ντενίση ΕΠΙΤΙΜΗ ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΜΟΥ. Κύριε Υπουργέ σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να προβάλλεται η ταινία της κ. Ντενίση στα σχολεία και προσκαλείται ως ομιλήτρια στα σχολεία και στα αμφιθέατρα της χώρας μας. Κυρία Ντενίση, είναι ιδιαίτερη τιμή για μας να βρίσκεστε στον τόπο μας. Καλώς ήρθατε στο σπίτι μας που πλέον είναι σπίτι σας. Καλώς ήρθατε στο Νέο Κορδελιό τόνισε στον χαιρετισμό του ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος π. Γεώργιος Παπαδόπουλος ο οποίος αφού περιέγραψε την απεικόνιση της αγιογραφίας της αγιοκατάταξης των εθνομαρτύρων και νεομαρτύρων της Μικρασιάτικης Καταστροφής, την οποία όρισε το 1992 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στη συνέχεια την επέδωσε ως ευλογία του ναού στην κ. Ντενίση με αγάπη και τιμή για υγεία και ευλογία.
Την διάσημη Ελληνίδα ηθοποιό καλωσόρισε μ ένα σύντομο χαιρετισμό και ο Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Κοτζασαρλόγλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλως του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Διαλογής, τονίζοντας πως όλοι οι κάτοικοι του Νέου Κορδελιού είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το ιστορικό και αλησμόνητο Κορδελιό στο οποίο έχετε αφιερώσει σχεδόν την μισή σας ταινία η οποία πάντα θα είναι η πρώτη, όσες και εάν γυρισθούν τα επόμενα χρόνια. Κυρία Ντενίση με το πολιτιστικό και ιστορικό έργο σας κρατάτε την φλόγα της ιστορικής μνήμης ασβέστη στέλνοντας το μήνυμα της εύλαλης αντίστασης ενάντια στους παραχαράκτες της Ελληνικής Ιστορίας μας. Στη συνέχεια ο Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος χάρισε το βιβλίο του με τίτλο « Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΒΑΛΙ» στην κ. Ντενίση.
Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της τόνισε « Επειδή οι πατρίδες χάνονται, όταν χάνεται η μνήμη, εμείς ενώσαμε τις μνήμες μας, με τους δυο τοπικούς μας Μικρασιατικούς Συλλόγους, Ελευθερίου Νέου Κορδελιού και Μικρασιατών Ευόσμου για να αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή στην μοναδική Ελληνίδα ηθοποιό, Θεατρική Συγγραφέα και σκηνοθέτη κ. Μιμή Ντενίση, η οποία εξ ονόματος όλων μας, δημιούργησε με πολύ κόπο και αφήνει παρακαταθήκη στη νυν και τις επόμενες γενιές ότι κοινό και πολύτιμο έχουμε . Την κοινή μας Μικρασιάτικη- Προσφυγική ταυτότητα. Γιατί για μας ούτε η Σμύρνη, ούτε ο Κουκλουτζας, ούτε το Χαρμάνκιοι , ούτε το Κορδελιό, ούτε η Μικρασία γενικότερα δεν είναι όπως κακώς τις αποκαλούν -κάποιοι -ακόμη και σήμερα -«ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ». Είναι το αδιαπραγμάτευτο και ενωτικό στοιχείο της ΚΟΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ». Στη συνέχεια η κ. Πεσματζόγλου, ανακοίνωσε τις επόμενες επετειακές δράσεις που θα πραγματοποιήσει η ΔΗΚΕΚΕ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έχοντας πάντα στο επίκεντρο της την ΓΝΩΣΗ της ΜΝΗΜΗΣ και στα πρόσωπα που την διασώζουν και την μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές με το έργο τους.
Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μελίνα Δερμετζοπούλου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα δήλωσε «Η κ. Ντενίση, μετά την τεράστια επιτυχία του έργου της «Σμύρνη μου αγαπημένη», συνέχισε με το έργο της «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» δείχνοντας την εξέλιξη αυτών των ανθρώπων, τοποθετώντας το έργο της στη δική μας Θεσσαλονίκη. Το επίτευγμα της κ. Ντενίση είναι ότι, ενώ πραγματεύεται ένα ματωμένο κομμάτι της ιστορίας μας, ενώ προβάλλει τα ιστορικά γεγονότα, χωρίς να ωραιοποιήσει και να κρύψει τίποτα, μέσα από την ηρωίδα της κατανοεί, δικαιολογεί, ενώνει και προχωράει στο μέλλον. Είναι ένα βαθιά πολιτικό έργο που δεν εμμένει στην τραγωδία, αλλά δείχνει την επόμενη ημέρα αυτής, την ένταξη των προσφύγων στην Ελλαδική κοινωνία, την προκοπή, την υπέρβαση του διχασμού. Έπρεπε να περάσουν δεκαετίες, για να μπορέσουμε ως έθνος να μιλήσουμε για τη Μικρασία. Το θετικό είναι ότι Σήμερα θέλουμε να θυμόμαστε. Και κυρίως θέλει να θυμάται ο απλός κόσμος, οι επόμενες γενιές των Μικρασιατών, που ξεπέρασαν τον πόνο, που δημιούργησαν δεκάδες σωματεία και συλλόγους, προκειμένου να προβάλλουν την ιστορία των προγόνων τους, τις πολύτιμες διδαχές της, ώστε να μην αφήσουν τη μνήμη να ξεθωριάσει».
Η Γενική Γραμματέας της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής ΕΛΕΠΑΠ κ. Βίκυ Χαΐτογλου μετά τις αναφορές της στο πρωτοποριακό ιστορικό κινηματογραφικό και θεατρικό έργο της κ. Ντενίση, με έκδηλη και πηγαία αγάπη, σεβασμό, εκτίμηση και νοσταλγία μίλησε για την ιστορία της οικογένειας ΧΑΙΤΟΓΛΟΥ, λέγοντας χαρακτηριστικά « Με τον ίδιο ακριβός τρόπο διωγμένοι, ταλαιπωρημένοι και με το ίδιο ακριβώς μέσο με ένα καράβι και την ίδια ακριβώς περίοδο το 1922 ήρθε στη Θεσσαλονίκη μαζί με χιλιάδες οικογένειες Μικρασιατών προσφύγων και η δικιά μας οικογένεια μας του Νικόλαου Χαΐτογλου, ιδιοκτήτες εργοστασίου παραγωγής χαλβά. Αρχικά, αποβιβάστηκαν στην Κέρκυρα, στη συνέχεια, μετοίκησαν στην προσφυγομάννα Θεσσαλονίκη. Και τιμής ένεκεν έκλεισε την ομιλία της, με μια ΔΙΙΟΡΘΩΣΗ που έκανε πάντα ο Αείμνηστος Μικρασιάτης Βιομήχανος Νίκος Χαίτογλου, σε έντονο ΚΑΙ αυστηρό ύφος, σε όσους έλεγαν «Τουρκόσπορους» και «Καημένους» τους Μικρασιάτες, έλεγε ΜΗΝ τους λέτε έτσι! Οι Μικρασιάτες ΔΕΝ ούτε «Τουρκόσποροι» ούτε «Καημένοι»… Οι Μκρασιάτες είναι Διωγμένοι και Αδικημένοι! Οι Μικρασιάτες είναι εργατικοί, είναι έξυπνοι, είναι κουμανταδόροι, είναι νοικοκυραίοι, είναι δημιουργικοί, ΚΑΙ πάνω απ όλα…είναι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ από τον Θεό, γιατί όπου υπάρχει ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ υπάρχει και ΕΥΛΟΓΙΑ για ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ… έλεγε…!
Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σοροπτιμιστριών κ. Μερόπη Ορφανού εκπροσωπώντας την Παγκόσμια Σοροπτιμιστική γυναικεία οργάνωση, επικαιροποίησε την προσφυγιά της Μικρασιάτισσάς ηρωίδας του βιβλίου, της Φιλιώς Μπαλτατζή του 1922 με μία Ουκρανή πρόσφυγα του 2022, η οποία βρέθηκε από την πατρίδας της, σ ένα χωριό έξω από την Θεσσαλονίκη, η προσφυγιά της οποίας θύμισε σε μια άλλη Ελληνίδα πρόσφυγα από την Τραπεζούντα, τις αφηγήσεις των δικών της προγόνων με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει όλο το χωριό να βοηθήσουν τις Ουκρανές μάνες που έφθασαν ως πρόσφυγες στο χωριό τους, το οποίο χωριό στη συνέχεια επισκέφθηκε και βράβευσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, επισημαίνοντας η κ. Ορφανού ότι και αυτήν την φορά η ανθρώπινη και αλληλέγγυα πρωτοβουλία – ανήκει πάλι – σε μία γυναίκα η οποία έστησε τη γέφυρα βοήθειας στις τρομαγμένες και πληγωμένες μάνες απο τον τρόμο του πολέμου… αποδεικνύοντας ότι η Φιλιώ του 1922 είναι η γυναίκα παράδειγμα σε όλες τις εποχές. Η προσφυγιά είναι η πληγή που δεν κλείνει ποτέ, ίσως να σταματάει κάποτε να αιμορραγεί αλλά κυλάει στις φλέβες μπαίνει στο DNA και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Κυρία Μιμή Ντενίση σας ευχαριστούμε για το έργο σας ,θα είστε πάντα στην καρδιά μας και εύχομαι μαζί με το βιβλίο σας , να ταξιδέψουν οι ιδέες και το απόσταγμα ζωής που με τόσο γλαφυρό τρόπο έχετε αποδώσει.
Η αγαπημένη ηθοποιός καταχειροκροτήθηκε γιατί μίλησε από καρδιάς και άγγιξε τις ψυχές των Μικρασιατών ειδικά όταν ΕΙΠΕ « Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή και οι αλησμόνητες πατρίδες της Μικρασίας είναι πιο ζωντανές όσο ποτέ στην καρδιά και το μυαλό. Όσο κλάψατε εσείς 100 χρόνια άλλο τόσο έκλαψα κι εγώ κατά την διάρκεια της έρευνας μου σε Ελληνικά και ξένα αρχεία για την μεγαλύτερη εθνική συμφορά στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού, την Μικρασιατική Καταστροφή. Στα 10 χρόνια που ασχολούμαι με αυτό το θέμα έγινα Μικρασιάτισα, έγινα και Πόντια γιατί μελέτησα και πόνεσα τόσο πολύ αυτόν τον κόσμο… Πάντοτε ήθελα να γράψω για τη Σμύρνη. Ξέρετε… ότι όταν μίλησα στον ΟΗΕ, δεν είχαν ιδέα για το θέμα της Μικρασίας, της Σμύρνης και του Πόντου; Και μιλούσα με πρέσβεις, που με ρωτούσαν “Σοβαρά, έγιναν αυτά;” Οι μόνοι που γνώριζαν, ήταν ο Αρμένης, ο Άγγλος, ο Γάλλος και ο Βούλγαρος πρέσβης. Οι άλλοι μου λέγανε “Δεν μας μίλησε ποτέ κανένας πολιτικός γι’ αυτά”. Σας ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου για την πρόταση του π. Γεωργίου την οποία και αποδέχομαι με χαρά, και τιμή και ανυπομονώ να γίνω συνδημότισσα σας και σας ευχαριστώ όλους για την ζεστή υποδοχή και πολύ ωραία εκδήλωση» δήλωσε η Μιμή Ντενίση.
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ
Ακολούθησε Μικρασιατικό Γλέντι με το «ΩΔΕΙΟ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ» μουσικοί του οποίου ξεσήκωσαν το κοινό με τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της Μικρασιατικής Μουσικής και Χορευτικής παράδοσης.
Χρυσάνθη Όκκα Σαντούρι- Τραγούδι,
Πελαγία Γιαχούδι Ούτι,
Νικόλας Δεληβασίλης Βιολί,
Μιχάλης Αναστασίου Λαούτο Τραγούδι
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : Οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, Άννα Ευθυμίου, Στράτος Σιμόπουλος, Δημήτρης Κούβελας, ο Βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερματζόπουλος, ο πρώην Υπουργός Γιώργος Ορφανός και Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι Νέστορας Λαφαζανίδης, Αθηνά Παμπουκίδου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού Πέτρος Μεσθανέας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Ανδρεάδης και Χρήστος Αντίνου, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Γιώργος Λαζαρίδης, Νίνα Χαρατσίδου, Μαρία Γκαγκανιάρη και Μαρία Μάλλιου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Νεάπολης Συκεών Αντώνης Σαουλίδης, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΑΕ κ. Βασίλης Ανδρικόπουλος, Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού « ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ» Αναστάσης Στεφανάκης, ο Βιομήχανος Κώστας Χαϊτογλου και πλήθος κόσμου και ο γνωστός δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.
You may like
-
Δ.Κορδελιού – Ευόσμου: Διεκδικεί την ανακήρυξή του σε «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»
-
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις το Σάββατο στην Πλατεία Ευόσμου
-
Οι γονείς της Τοπαλούδη σε εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στο «Μ.Θεοδωράκης»
-
Αφιέρωμα στον Πόντο, με μία ξεχωριστή εκδήλωση στο«Μίκης Θεοδωράκης»
-
Νέα αθλητικά τμήματα στο Δημοτικό Γυμναστήριο Ελευθερίου – Κορδελιού
-
Δ.Κορδελιού – Ευόσμου: «Ταξίδι» στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης