Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Ανάβουν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες

Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης δίνει το σύνθημα έναρξης των εορτασμών από τη Δ.Ε. Συκεών

Χιλιάδες λαμπιόνια φωτίζουν τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες σκορπίζοντας χαρά, ενθουσιασμό και αισιοδοξία σε κατοίκους και επισκέπτες του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Με το πλήθος των εορταστικών εκδηλώσεων να βρίσκονται σε εξέλιξη από Παρασκευή, 2 Δεκέμβρη, ξεκινούν από σήμερα, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, τα ανάμματα των Χριστουγεννιάτικων δένδρων στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Άγιο Παύλο).

Η αρχή γίνεται στις 6μμ στο πάρκο Ελπίδος της Δημοτικής Ενότητας Συκεών, όπου ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης θα σημάνει στην επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου. Τη γιορτή θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους φορείς και σύλλογοι του δήμου, καλώντας τους πολίτες να μοιραστούν τη χαρά και τον ενθουσιασμό για το μήνυμα των Χριστουγέννων. Εδέσματα και μουσικές θα πλαισιώσουν την εκδήλωση, κατά την οποία διάχυτα θα είναι τα μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης. Τη σκυτάλη θα λάβουν για το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δένδρων στις 12 ηΔ.Ε. Αγίου Παύλου, στις 13 η Δ.Ε.Νεάπολης και στις 14 Δεκεμβρίου η Δ.Ε. Πεύκων. Ποικίλες είναι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για πολίτες κάθε ηλικίας, αλλά και παράλληλες δράσεις που προάγουν την κοινωνική προσφορά και καλλιεργούν αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση.

Το αναλυτικό πρόγραμμα φωταγωγήσεων των Χριστουγεννιάτικων δένδρων έχει ως εξής:

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, πάρκο Ελπίδος, Συκιές, 6μμ
Συμμετέχουν: Μουσικό σχήμα από το Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης-Συκεών, τμήματα Ρυθμικής από τα ΚΔΑΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το χορευτικό συγκρότημα του δήμου σε συνέργεια με τα ΚΔΑΠμεΑ και τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ Νεάπολης-Συκεών, το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, o Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών και ο σύλλογος «Χοροστάτες» με το έθιμο της «Καμήλας». Ο Αϊ Βασίλης θα περιμένει τα γράμματα των μικρών του φίλων στο σπιτάκι του, στην Πολιτιστική Γειτονιά.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, πάρκο Ανθέων, Αγ. Παύλος, 6μμ
Συμμετέχουν: Μουσικό σχήμα από το Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης-Συκεών, τα ΚΔΑΠμεΑ και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ Νεάπολης Συκεών, οι μαθητές των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Αγ. Παύλου και ο σύλλογος «Χοροστάτες» με το έθιμο της «Καμήλας».

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ρολόι, Νεάπολη, 6μμ
Συμμετέχουν: Μουσικό σχήμα από το Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης-Συκεών, τα ΚΔΑΠμεΑ και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ Νεάπολης Συκεών, ο Σύλλογος Γυναικών Νεάπολης-Συκεών «Εστία», η Ποντιακή Εστία Νεάπολης, ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, το Χορευτικό Συγκρότημα Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νεάπολης «Η Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτις», ο σύλλογος «Ένα Παιδί Κοιτάει τα Άστρα», το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, μαθητές και μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης με τη μουσικό τους Ευαγγελία Καλυδίνου και χορευτές του τμήματος latin του Συλλόγου Γονέων του ίδιου σχολείου.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, σιντριβάνι, Παπανικολάου & Ειρήνης, Πεύκα, 6μμ

Συμμετέχουν: Μουσικό σχήμα από το Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης-Συκεών, τα τμήματα Ρυθμικής από τα ΚΔΑΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, τα ΚΔΑΠμεΑ και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ Νεάπολης-Συκεών, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ, ο Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, ο Σύλλογος Φίλων με Αναπηρία «ΑΛΛΑΖΩ», η σχολή χορού «MOVE UP», ο Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου, ο Σύλλογος ΤΕΧΝΗΕΣΣΑ, η Καλλιτεχνική Ομάδα Πεύκων «ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΩΜΕΝΑ», ο Δημιουργικός Σύλλογος Γυναικών «Αριάδνη» και το Σωματείο Κοινωνικής Δράσης, Αλληλεγγύης «Μονοπάτια και Στόχοι» και μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων.

Αθρόα προσέλευση φιλότεχνων στα εγκαίνια του 5ου Helios Art

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν την Τετάρτη, 07.10.2022, τα εγκαίνια της 5ης έκθεσης ΗΛΙΟΣ Art, που πραγματοποιείται με την αρωγή της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ). Πενήντα εικαστικοί εκθέτουν για πρώτη φορά στον εκθεσιακό χώρο του Εικαστικού κέντρου «ΗΛΙΟΣ» (Λαγκαδά 120 & Διομήδη Κομνηνού), με την υποδοχή από το εικαστικό κοινό – και όχι μόνο- να είναι εντυπωσιακή. Τα εγκαίνια της έκθεσης αποτέλεσαν εικαστικό γεγονός με αθρόα προσέλευση δημιουργών, φιλότεχνων, συλλεκτών εικαστικών έργων και εκπροσώπων του καλλιτεχνικού χώρου. Στόχος των διοργανωτών είναι «οι εικαστικοί να μπορούν να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να εκθέσουν την δουλειά τους». Όπως σημειώνουν δε, επιδιώκουν «και άλλοι νέοι καλλιτέχνες να εκθέσουν τα έργα τους στο χώρο για πρώτη φορά» καθώς θεωρούν ότι «είναι σημαντικό, μια τέτοια οπτική εμπειρία να διεγείρει την παιδευτική διαδικασία του θεατή, ώστε να προσπαθήσει να κατανοήσει τα εκφραστικά στοιχεία ενός έργου αλλά και να αναγνωρίσει, αξιολογήσει και ανακαλύψει «σημαντικά» έργα Τέχνης».

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Δημήτρης Απατσίδης εγκαινιάζοντας την έκθεση τόνισε ότι «η διοίκηση πάντα είναι ανοιχτή και φιλόξενη στους εικαστικούς δημιουργούς και φιλοδοξεί οι χώροι του δήμου να αποτελούν χώρους ανάπτυξης και επαφής, δημιουργών και φιλότεχνων. Σημαντική επίσης είναι να υπάρχουν ξεναγήσεις και επισκέψεις σχολικών εκπαιδευτικών τμημάτων τις οποίες και δρομολογούμε, ώστε κάθε εικαστική διοργάνωση να αξιοποιείται και παιδαγωγικά». Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμα, οι αντιδήμαρχοι, Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, Περιβάλλοντος, Παρή Γενίτσαρη, η πρόεδρος της Δ.Ε. Νεάπολης, Χριστίνα Τερζή, η αντιπρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Σοφία Ανδριανίδου, οι τοπικοί σύμβουλοι, Νεάπολης, Τζένη Ευθυμιάδου και Ιωάννα Ζαφειρίου, Πεύκων, Βασίλης Πολυτσίνος και πλήθος κόσμου.

Η έκθεση, που φιλοξενείται σε έναν ιδιαίτερο μεταβιομηχανικό χώρο, το πρώην κλωστοϋφαντουργείο Κωνσταντινίδη ΗΛΙΟΣ, που το 1997 μετασχηματίστηκε σε εικαστικό κέντρο και που έως σήμερα στους ορόφους του λειτουργούν εκπαιδευτικά τμήματα ζωγραφικής και χαρακτικής, λαμπρύνει με την συμμετοχή της στις εκδηλώσεις το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εορτασμών του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
-Εικαστικό Κέντρο ΗΛΙΟΣ (Λαγκαδά 120 & Διομήδη Κομνηνού)
-Διάρκεια: 7-30 Δεκεμβρίου 2022
-Ώρες λειτουργίας: 2 μ.μ.-9 μ.μ. // Σάββατο 10 και 17 Δεκεμβρίου: 11 π.μ.-1 μ.μ.
-Τηλ.: 2313.313125, 2313.313127, 2313.329540, 2310.533544
-Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement