Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Ανοίγει ο κύκλος της Διαβούλευσης στον Δ. Νεάπολης-Συκεών για Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό

Published

on

Διαδικτυακά μέσω τηλεδιασκέψεων και φέτος η κορυφαία διαδικασία διαλόγου με τους πολίτες

Με παρακαταθήκη το ρεκόρ συμμετοχής στις τηλε-διαβουλεύσεις που έγιναν την περσινή χρονιά διαδικτυακά, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει να πρωτοπορεί, πραγματοποιώντας και φέτος τη διαβούλευση για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του οικονομικού έτους 2022 μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από την ερχόμενη Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, έως και την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, τα Τοπικά Συμβούλια των Δ.Ε. Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων και Αγ. Παύλου, μαζί με τους δημότες και τους εκπροσώπους αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων θα καταθέσουν προτάσεις για έργα, υποδομές και δράσεις για το επόμενο έτος, για να ακολουθήσει η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021. Οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά αλλά και να συμμετάσχουν στις διαδικασίες διαβούλευσης του δήμου από όπου κι αν βρίσκονται, μέσω του υπολογιστή, του τάμπλετ ή του έξυπνου κινητού τους τηλεφώνου (smartphone).

«Πέρσι κάναμε ένα καθοριστικό βήμα για να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των δημοτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες στις διοικητικές μας δομές. Οι συμπολίτες μας αγκάλιασαν αυτή την καινοτομία και δικαίωσαν την προσπάθειά μας, καθώς η ανταπόκρισή τους ήταν πολύ μεγάλη», επισημαίνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους πολίτες και τους φορείς να συμμετάσχουν ενεργά στις διαδικασίες.

Όπως τονίζει, πρόκειται για «κορυφαίες διαδικασίες διαβούλευσης για το μέλλον του τόπου μας, που εμπλουτίζουν τον διάλογο και εμβαθύνουν τη Δημοκρατία». «Η συμμετοχή είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων μας. Και φέτος, λοιπόν, θέλουμε να ακούσουμε τη γνώμη, τις ιδέες, τις προτάσεις, αλλά και την κριτική των συνδημοτών μας, για να κάνουμε μαζί τον δήμο μας ακόμα καλύτερο», προσθέτει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Νέοι δίαυλοι επικοινωνίας

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, και συντονίστρια των τηλε-διαβουλεύσεων, Ιωάννα Αλεξιάδου, αναφερόμενη στο πρώτο εγχείρημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τη διαβούλευση μέσω του διαδικτύου, υπογραμμίζει ότι «ανοίξαμε νέους, σύγχρονους διαύλους για την επικοινωνία και τη διάδραση με τους πολίτες» και καλεί του πολίτες «να πάρουν μέρος στον ανοιχτό διάλογο, από όπου κι αν βρίσκονται, για να συμβάλλουν ενεργά στον σχεδιασμό της πόλης που θα ήθελαν να ζουν».

 «Ο δήμος μας δίνει βήμα στους πολίτες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Τώρα, μπορούν όλοι με εύκολο τρόπο να αναπτύξουν ενεργό ρόλο στον καθορισμό των προτεραιοτήτων του δήμου μας», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές, με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Ζιγκερίδη να τονίζει ότι «μέσα από την πλατειά δημοκρατική συμμετοχή, αναδεικνύονται τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του δήμου μας, καθώς και οι ιδέες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων μας».

Η πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με την υποστήριξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Novoville, έχει ως στόχο να ενισχύσει το δημόσιο διάλογο και να διευκολύνει σημαντικά τον ενεργό ρόλο των πολιτών στον καθορισμό των προτεραιοτήτων του Δήμου, δίνοντας «διαδικτυακό βήμα» στους συμπολίτες μας για να καταθέσουν τις ιδέες, τις προτάσεις αλλά και την κριτική τους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών πέρσι κατέστη ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά που έδωσε τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθήσουν ζωντανά και να συμμετάσχουν διαδικτυακά στις κορυφαίες διαδικασίες του κοινωνικού διαλόγου. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς η συνολική συμμετοχή των πολιτών έφτασε τα 9.484 άτομα και ήταν κατά μέσο όρο 20 φορές μεγαλύτερη συγκριτικά με τις παραδοσιακές μεθόδους διαβούλευσης.

Η επιτυχία της πρώτης τηλε-διαβούλευσης στην Ελλάδα προσέθεσε ακόμα μία κορυφαία πανελλήνια διάκριση στον μακρύ κατάλογο βραβεύσεων του δήμου Νεάπολης-Συκεών με την κατάκτηση του Χάλκινου Βραβείου των Best City Awards 2020, στην ενότητα «Εφαρμογή ηλεκτρονικής διαβούλευσης για σημαντικές αποφάσεις και σχέδια» στην Κατηγορία «ΤΠΕ & Διακυβέρνηση».

Πρόγραμμα και συμμετοχή

Ο κύκλος της Διαβούλευσης ανοίγει με τη Δ.Ε. Πεύκων, για να κλείσει με τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, με την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Νεάπολη να μετατρέπεται για μια ακόμη φορά σε στούντιο διαλόγου και επικοινωνίας με τους πολίτες. Αναλυτικά, το πρόγραμμα των διαβουλεύσεων έχει ως εξής:

♦ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 – Ώρα: 17:00

  • Διαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό 2022 της Δ.Ε. Πεύκων
  • Google Meet: meet.google.com/qep-szty-ayd

♦ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 – Ώρα: 17:00

  • Διαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό 2022 της Δ.Ε. Νεάπολης
  • Google Meet:  meet.google.com/sbx-sanv-jqo)

♦  ΤΡΙΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 – Ώρα: 17:00

  • Διαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό 2022 της Δ.Ε. Αγ. Παύλου και της Δ.Ε. Συκεών
  • Google Meet: meet.google.com/chz-dybv-dgc)          

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης (Δ.Ε.Δ.), που αποτελείται από εκπροσώπους φορέων του δήμου και δημότες, θα συνεδριάσει για να γνωμοδοτήσει σχετικά επί του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του έτους 2022 την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 Σεπτεμβρίου 2021, στις 6 μ.μ. (Google Meet: meet.google.com/iad-daqj-ycd).

Η παρακολούθηση και συμμετοχή είναι εφικτή μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους (links):

  • Google Meet για ενεργή συμμετοχή με video και ήχο (δείτε παρακάτω τα σχετικά links),
  • Σελίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο Facebook (ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ, live streaming video),
  • Κανάλι YouTube του δήμου Νεάπολης-Συκεών (ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ, live streaming video),
  • Ιστοσελίδα www.e-diavoulefsi.gr (live streaming video).

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement