Connect with us

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Απάντηση Δανιηλίδη σε Ζάχαρη: Τρικυμία εν κρανίω; Διχασμός προσωπικότητας;

Published

on

Δήλωση-σχόλιο του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για το θέμα της παράτασης των μισθώσεων των δημοτικών ακινήτων

Απάντηση στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινωνική Συνεργασία» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών Ηλία Ζάχαρη έδωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης για το θέμα της μονομερούς παράτασης των μισθώσεων δημοτικών ακινήτων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, «αντικείμενο συζήτησης στο σύνολο των αυτοδιοικητικών, δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ προκάλεσε η στάση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινωνική Συνεργασία» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών Ηλία Ζάχαρη, ο οποίος σε διάστημα ολίγων ημερών επέδειξε μια επαμφοτερίζουσα θέση πάνω σε ένα κρίσιμο ζήτημα που προέκυψε τελευταία για τους δήμους».

Πρόκειται για το θέμα της μονομερούς παράτασης των μισθώσεων δημοτικών ακινήτων, όπως καθορίζεται πλέον από το άρθρο 37 του Ν. 4807/2021, για την τροποποίηση του οποίου ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, από την επόμενη ημέρα της ψήφισής του, ανέλαβε πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα για την τροποποίησή του.

Η αρχή, όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, έγινε με την παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ (9.6.2021) όπου με εισήγησή του ελήφθη ομόφωνη απόφαση για την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης, ώστε το θέμα των παρατάσεων να μην επιλύεται μονομερώς αλλά να επιλύεται από το Δημοτικό Συμβούλιο του κάθε δήμου.

Ακολούθησε η επιστολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (17539/25.6.2021), στους αρμόδιους υπουργούς και στους αρχηγούς των κομμάτων, και η οποία δημοσιοποιήθηκε με Δελτίο Τύπου (30.6.2021). Σ’ αυτήν έσπευσε να απαντήσει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών Ηλίας Ζάχαρης με ανακοίνωσή του (1.7.2021) καταγγέλλοντας τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη ως «ανάλγητο και νεοφιλελεύθερο δήθεν αριστερό δήμαρχο», με την απάντηση του δημάρχου να είναι άμεση και αποστομωτική.

Κι ενώ δεν πέρασαν παρά μόνο 20 ημέρες από την έκδοση της ανακοίνωσής του, που ουσιαστικά στρεφόταν κατά του συνόλου των δημάρχων της χώρας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινωνική Συνεργασία» έσπευσε να… κάνει «κωλοτούμπα» για να μην εκτεθεί μπροστά στους συναδέλφους του.

Αυτό έγινε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, όπου συζητήθηκε το θέμα μετά από εισήγηση-πρόταση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, και η οποία εισήγηση έγινε ομόφωνα δεκτή, για να ακολουθήσει η αποστολή της (από την ΠΕΔ-ΚΜ) στους αρμόδιους υπουργούς με αίτημα την τροποποίηση της νομοθετικής ρύθμισης (720/19/ΓΘ/27.7.2021).

Στροφή 180ο

Στη συνεδρίαση αυτή, μεταξύ των παρόντων, που πήραν μέρος και στην ψηφοφορία, ήταν και ο κ. Ηλ. Ζάχαρης, ο οποίος αυτή τη φορά ψήφισε υπέρ της εισήγησης-πρότασης του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, όπως το ίδιο έπραξαν και οι υπόλοιποι 15 παρόντες δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από την Κεντρική Μακεδονία. Το γεγονός αυτό προκάλεσε έκπληξη στο σύνολο των αυτοδιοικητικών οι οποίοι, έχοντας υπόψη την ανακοίνωση του κ. Ζάχαρη, προσπαθούσαν να εξηγήσουν τη θεαματική στροφή που έκανε από την αρχική του θέση.

«Πριν αλέκτωρ λαλείσαι τρις, ο κ. Ζάχαρης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο μας, κι έχοντας βγάλει αυτήν την ακραία, ασύνταχτη και χωρίς περιεχόμενο και νόημα ανακοίνωσή του περί ‘‘νεοφιλελεύθερου δήθεν αριστερού δημάρχου’’, λίγες ημέρες μετά από αυτό το ακραίο, επιθετικό και προσβλητικό κείμενο, το οποίο μάλιστα δεν έχει και κανέναν ειρμό και στρέφεται ευθέως κατά των συμφερόντων της κοινωνίας, και όχι μόνο των δημάρχων, ήρθε κι έκανε στροφή 180 μοιρών, προκαλώντας έκπληξη και μειδιάματα απορίας στα μέλη του Σώματος της ΠΕΔ-ΚΜ», ήταν το αρχικό σχόλιο του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, και ο οποίος πρόσθεσε:

«Πριν από την ΠΕΔ-ΚΜ, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση-πρόταση μου ζητώντας από την κυβέρνηση την τροποποίηση της διάταξης ώστε να είναι στη διακριτική ευχέρεια των Δημοτικών Συμβουλίων η παράταση των μισθώσεων των δημοτικών ακινήτων. Εφόσον κρίνεται ότι η παράταση συμφέρει και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του δήμου, θα πρέπει αυτό να το αποφασίσει το δημοκρατικά εκλεγμένο Όργανο.

»Άρα ο κ.Ζάχαρης με την έκδοση της ανακοίνωσής του πριν έναν μήνα, απέδειξε ότι δεν σέβεται τη λαϊκή ετυμηγορία, δεν έχει σεβασμό και εμπιστοσύνη στο Δημοτικό Συμβούλιο, που αυτό, σύμφωνα με την εισήγησή μου, θα πρέπει να αποφαίνεται για το θέμα. Κι αυτή η τεκμηριωμένη πρότασή μου έγινε ομόφωνα δεκτή και από την ΚΕΔΕ και από την ΠΕΔ-ΚΜ, όπου συμμετέχει και ο κ. Ζάχαρης. Όλως περιέργως, με αφορμή την πρότασή μου αυτή, ο κ. Ζάχαρης εξαπέλυσε μύδρους εναντίον μου με αχαρακτήριστες, ασυνάρτητες εκφράσεις.

»Πριν, όμως, αλέκτωρ λαλείσαι τρις, μόλις η εισήγησή μου έφτασε ως θέμα στο συλλογικό Όργανο της Τ.Α. στο οποίο συμμετέχει ως εκλεγμένος από τους συναδέλφους της Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Ζάχαρης έκανε… ‘‘κωλοτούμπα’’. Τελικά ο κ. Ζάχαρης είναι αυτός που πρέπει να μας απαντήσει στα πιεστικά ερωτήματα των συναδέλφων αιρετών για εξήγηση της αλλαγής της πολιτικής συμπεριφοράς του: Πρόκειται για τρικυμία εν κρανίω; Πρόκειται για διχασμό προσωπικότητας; Πρόκειται για απέραντο τυχοδιωκτισμό; Ή πρόκειται για κάτι άλλο; Περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του κ.Ζάχαρη».

Advertisement
Advertisement
Advertisement