Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Αστερο…βράβευση του Παιδικού Σταθμού Επταπυργίου

Published

on

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής Αστεροβράβευσης του Make A wish

Το βραβείο τους για τα εντυπωσιακά «Αστέρια της Ευχής» που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι του Παιδικού Σταθμού Επταπυργίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών παρέλαβαν από την Αντιδήμαρχο του δήμου Αθηναίων κ. Κατερίνα Γκαγκάκη, οι εκπρόσωποι του Σταθμού προϊσταμένη Επιστήμη Αρετάκη και η παιδαγωγός Γαλήνη Δροσσά.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής Αστεροβράβευσης του Make A wish που έλαβε χώρα στο Σεράφειο Ίδρυμα του Δήμου Αθηναίων την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2021. Ήταν η πρώτη φορά που οι μικροί και οι μικρές μας δημιουργοί από τον Παιδικό Σταθμό Επταπυργίου, με πρωτοβουλία και καθοδήγηση των παιδαγωγών τους, κατάφεραν να αποτυπώσουν τις ευχές τους με φαντασία σε ένα παραμυθένιο βίντεο γεμάτο από αστέρια. Για την συμμετοχή τους αυτή διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν στον ετήσιο διαγωνισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αστέρι της Ευχής» 2021 (κατηγορία video) που διοργανώνει κάθε χρόνο το Make a wish (Κάνε μία Ευχή Ελλάδος).

«Είμαστε περήφανοι για την προσχολική εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σε κάθε οικογένεια συμπολιτών μας, με την πολύτιμη αρωγή των εξειδικευμένων, υψηλά καταρτισμένων και έμπειρων στελεχών μας, στις σύγχρονες, ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες δημοτικές μας εγκαταστάσεις, έχοντας κερδίσει, τιμήσει και δικαιώσει εδώ και χρόνια την εμπιστοσύνη εκατοντάδων γονέων» σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, με αφορμή τηνπανελλήνια διάκριση του Παιδικού Σταθμού Επταπυργίου, εκφράζοντας «πολλά και θερμά συγχαρητήρια στις μικρές μας φίλες και τους μικρούς μας φίλους για το ταλέντο και την προσπάθεια και φυσικά στο προσωπικό του Σταθμού μας που συμμετέχει και ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε τέτοια σημαντικά προγράμματα».

«Ήταν τιμή μας να συμμετάσχουμε, πόσο μάλλον να βραβευτούμε σε έναν τέτοιο διαγωνισμό ενός σπουδαίου Οργανισμού όπως το make a wish που επιτελεί τόσο σημαντικό έργο για τα παιδιά» σημείωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (Δ.Κ.Κ.Π.Α.) Αρίστος Γαλανός, προτρέποντας και άλλους φορείς να συμμετέχουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες και ευχαριστώντας θερμά «τα παιδιά μας για τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, αλλά και τις άριστες παιδαγωγούς μας που με πολλή αγάπη και πολύ μεράκι βοήθησαν στην υλοποίηση του βραβευμένου video, καθώς και τους γονείς που έδωσαν τη συναίνεσή τους για τη δράση»

«Η ελπίδα να ταξιδέψει παντού…»

Εκφράζοντας την χαρά της για τη βράβευση, η προϊσταμένη του Τμήματος Παιδικής Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής του Δ.Κ.Κ.Π.Α. Επιστήμη Αρετάκη δήλωσε πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για τα παιδιά μας, για τον Σταθμό μας, για την προσπάθεια και την διάκρισή μας. Σκοπός μας ήταν και είναι η ελπίδα να ταξιδέψει παντού. Την εκπέμπουμε με τις ευχές μας δίνοντας νόημα και αισιοδοξία σε αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Η ευχή είναι ο λόγος να πιστέψει ένα παιδί ότι όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και το πιο σπουδαίο. Να γίνει καλά».

Στη δημιουργία του βίντεο συνέβαλαν οι παιδαγωγοί του Παιδικού Σταθμού της Επταπυργίου (Σίσσυ Μανιαδάκη, Γαλήνη Δροσσά, Σοφία Κουτσογιαννίδου, Σοφία Καργοπούλου, Μαριτάνα Γκρόζου, Στέλλα Αϊντινίδου), τα παιδιά, αλλά και οι γονείς με την προσφορά τους και την συναίνεσή τους σε όλη αυτή την δράση. Σημαντική επίσης ήταν η βοήθεια της Βάσιας Μήλιου και των συντελεστών του τραγουδιού για την παραχώρησή του. Το τραγούδι που ακούγεται είναι το «Παιδιά από Αστέρια» της Νατάσας Μποφίλιου, οι στίχοι της Λιλής Γάτη και η μουσική ανήκει στον Αναστάσιο Σορώτο.

To Make a Wish είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που κάνει πραγματικότητα τις επιθυμίες των παιδιών (3-18 ετών) με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες. Ιδρύθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980 και είναι ο κορυφαίος Οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο, που απευθύνεται σε παιδιά. Με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες και περισσότερους από 40.000 εθελοντές έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 500.000 ευχές παγκοσμίως, ενώ κάθε 16 λεπτά εκπληρώνεται μια ευχή παιδιού, σε κάποιο σημείο του πλανήτη.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement