Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Δ. Νεάπολης Συκεών: 443 μονάδες αίματος- «δώρα ζωής & αλληλεγγύης»

2022: Συνολικά 1.686 μονάδες αίματος και 40 νέοι δότες μυελού των οστών

Με 443 νέες μονάδες αίματος στην φαρέτρα της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, η τρίτη, για το 2022, τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, 443 εθελοντές αιμοδότες έσπευσαν στα σημεία που στήθηκαν τα κινητά συνεργεία αιμοληψίας των νοσοκομείων της πόλης (Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και Γ. Παπανικολάου) και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου και έκαναν πράξη, ανώτερα αισθήματα αγάπης, ανθρωπιάς, αισιοδοξίας, ελπίδας, προσφοράς, ανιδιοτέλειας, κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια του 2022 έως σήμερα, στις τρεις τακτικές και τη μία έκτακτη αιμοδοσία που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του δήμου, συγκεντρώθηκαν συνολικά 1.686 μονάδες αίματος και εγγράφηκαν 40 εθελοντές δότες μυελού των οστών.

«Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας. Μπορούμε και πρέπει να γίνουμε περισσότεροι»

Συγχαίροντας και ευχαριστώντας «από καρδιάς όλες και όλους τους εκατοντάδες εθελοντές αιμοδότες, παλιούς και νέους που ανταποκρίθηκαν και αυτή τη φορά στο κάλεσμά μας και όλους τους δωρητές και τις δωρήτριες αιμοπεταλίων και οργάνων σώματος και τις δωρήτριες βλαστοκυττάρων» ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επισημαίνει, παρόλα αυτά, ότι «δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα ποσοστά συμμετοχής, τα οποία παραμένουν στάσιμα» και απευθύνει έκκληση «για μεγαλύτερη συμμετοχή», αφήνοντας σαφείς αιχμές προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) που «ναρκοθετεί και υπονομεύει την ιερή αυτή προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης αρνούμενο να χορηγήσει άδεια μετάδοσης του τηλεοπτικού μηνύματος του δήμου από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, παρά τις συνεχείς μας εκκλήσεις και επιστολές, οι οποίες, μάλιστα, έχουν κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στους αρχηγούς των κομμάτων, σε όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης, όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων και όλους τους δημάρχους της χώρας». Όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρει ο δήμαρχος «Είναι γεγονός, ότι η μη μετάδοση των ραδιοτηλεοπτικών μας μηνυμάτων, τα τελευταία χρόνια, από Μ.Μ.Ε. πανελλήνιας εμβέλειας, αποτυπώθηκε σε μία μείωση της τάξης του 50% στην προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, με την γνωστοποίηση των εθελοντικών μας αιμοδοσιών να περιορίζεται στην από στόμα σε στόμα διάδοσή τους και τη μετάδοσή τους μόνο από τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία δεν παρακολουθεί πάνω από το 5% του κοινού. Παρά τις δραματικές εκκλήσεις που απευθύνουμε κάθε χρόνο στην ανθρώπινη και κοινωνική ευαισθησία του ΕΣΡ, εξηγώντας το τεράστιο πρόβλημα ανεπάρκειας αίματος (ακόμα περισσότερο, μάλιστα την περίοδο της πανδημίας) στα ελληνικά Νοσοκομεία και τις τραγικές του συνέπειες, -όπως πολύ δραματικά περιγράφει και στα μηνύματά του το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ)-, η στάση του παραμένει αρνητική, ναρκοθετώντας την κρίσιμη προσπάθειά μας και απαξιώνοντας την ευαισθησία χιλιάδων εθελοντών αιμοδοτών, την ίδια ώρα, μάλιστα, που εγκρίνονται και μεταδίδονται καθημερινά δεκάδες ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα συλλόγων και φορέων από διάφορες πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά (χωρίς, φυσικά, να θέλουμε να υποτιμήσουμε την αξία και τη σημασία τους) και δεδομένου, μάλιστα, ότι οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό και εντάσσονται εξ ορισμού στην υπηρεσία της κοινωνίας και του ανθρώπου».

«Οι κοινωνικοί δεσμοί, η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι τα μοναδικά στοιχεία που μπορούν να κρατήσουν την κοινωνία μας όρθια» τονίζει ο κ. Δανιηλίδης, υπενθυμίζοντας ότι «εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο κερδίζουν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη στην εθελοντική προσφορά». «Οι ανάγκες για αίμα είναι συνεχείς και τα νοσοκομεία μας και οι ασθενείς συνάνθρωποί μας, θέλουν σταθερά τη βοήθεια μας» επισημαίνει ο δήμαρχος, ενώ, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αποτελεί τον μοναδικό δήμο που στην πορεία του χρόνου έχει να επιδείξει τόσο πλούσιο έργο και αξιοζήλευτη δράση στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, διατηρώντας τη μεγαλύτερη Δημοτική Τράπεζα Αίματος στη χώρα μας, όπως και τους μεγαλύτερους αριθμούς σε δωρητές οργάνων σώματος, σε δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα σταθερών και συνεπών δυναμικών εκστρατειών, οι οποίες επεκτείνονται στη δωρεά οργάνων σώματος, βλαστοκυττάρων, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών, επιτυγχάνοντας να ευαισθητοποιούμε και να κινητοποιούμε ετησίως χιλιάδες συμπολιτών και συνδημοτών μας κατά τις τρεις τακτικές αλλά και στις έκτακτες αιμοδοσίες που διοργανώνουμε με τη στενή και αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς».

Όπως, μάλιστα, επισημαίνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου «Κλιμάκια του δήμου και του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής είχαν φροντίσει όλες τις προηγούμενες ημέρες να μοιράσουν ενημερωτικά έντυπα στην περιοχή, ενώ, ταυτόχρονα με την Αιμοδοσία, ειδικά επιστημονικά στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, αλλά και εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ενημέρωναν τους εθελοντές για τη δωρεά οργάνων σώματος, την προσφορά μυελού των οστών, βλαστοκυττάρων και την εγγραφή τους στον κατάλογο του Δικτύου Αιμοπεταλίων. Κι αυτή η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Αγ. Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», και με την υποστήριξη των τοπικών συλλόγων και φορέων, ενώ κατά τη διάρκειά της συγκεντρώθηκαν φάρμακα για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου».

–Θερμές ευχαριστίες στους Συλλόγους του δήμου μας για τη συμμετοχή τους στην Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του Νοεμβρίου 2022: (με αλφαβητική σειρά) 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΚΕΩΝ, 4ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ, 6ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, Α.Σ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΙΕΡΙΝΙΑ, ΕΔΟΜΑΚ, ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΥΚΩΝ, ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ & ΣΤΟΧΟΙ, Π.Α.Ε. ΑΚΡΙΤΕΣ ΣΥΚΕΩΝ, ΠΑΡΧΑΡ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΕΥΚΩΝ, ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΥΚΕΩΝ, ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΥΚΩΝ

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement